dinsdag 26 augustus 2014

Een tikkie zenuwachtig...

Dat ben ik. Morgen heb ik rij-examen (B-rijbewijs) en ik ben benieuwd of ik het haal. Kijken is niet mijn sterkste punt dus het zal er een beetje om spannen. En anders ga ik gezellig verder lessen met mijn (ontzettend leuke) instructrice en praten we ondertussen wat verder over paarden.

Gisteren herinner ik me nauwelijks meer. Ik heb rijles gehad, maar voor de rest? Het was in ieder geval een drukke dag en ik heb niet zo veel meer aan mijn lijst gedaan. Het was nat, het regende, en Boris staat op film te laten zien hoe vreselijk hij de regen vond. En ik heb gewandeld met Victor, de nieuwe route die ik vandaag gereden heb. Ik heb vast ook nog wat aan Celbiologie gedaan, maar voor de rest?


Het filmpje van gisteren. Boris houdt niet, ik herhaal NIET, van regen. De foto van gisteren is wel een ander geworden. Alle kippen op stok (van het voorste hok):

En vandaag heb ik weer andere dingetjes gedaan. Mijn kleurboek was bijv. binnen. En ik heb er direct eentje ingekleurd. Mijn gele stift hield er mee op, dus er is een kleurwissel opgetreden. Maar ik ben ook met Victor naar buiten gegaan. Het was nat, maar wij negeerden dat. En we hebben het nieuwe rondje lekker gereden. 3 momenten vond hij lastig. Het fietspad oversteken naar de trap bij de ondergrondse parkeergarage, het wachten en doorlopen bij de Lidl waar iemand kartonnen dozen aan het verscheuren was en, daar kneep ik hem zelf ook wel een beetje, het passeren van een straatweegmachine op een weg waar echt maar 1 auto tegelijkertijd door kan, zonder berm. Hij had hem heel lief volledig ingeklapt, aan de kant geparkeerd en uitgezet, maar Victor durfde op een bepaald punt toch niet meer. Uiteindelijk in zijn achteruit erlangs gekregen, half op zijn achterbenen en daarna snel omgedraaid om weg te vluchten (maar 2 passen). Eenmaal echt gepasseerd even kort stilgezet en bedankt in zijn spiegel. Ook overleeft.

En we zijn vandaag met Boris naar de dierenarts gegaan. Hij heeft jeuk, en de vicieuze cirkel is niet onderbroken door 2 weken zijn kap te dragen. Vanmorgen was hij, na de regen, een periode onbewaakt zonder kap en toen hij heeft zijn staartbasis kapot gebeten. Ook lag hij gisteravond soms te trillen van de jeuk. Zo kon het niet langer. En dus zit hij nu dan toch aan de prednison. Hij heeft een prik gehad tegen de jeuk, die werken het snelst. En dan een week 1x per dag 1 pil, en dan 2 weken lang 1x per twee dagen een pil. Als de jeuk daarna nog terugkomt, dan gaat hij waarschijnlijk aan de Atopica. Maar we verwachten dat niet omdat hij duidelijk 's zomers jeukt, en 's winters bij goed voer in principe niet.

Ook heb ik mijn laatste echte autorijles gehad vandaag als alles lukt morgen. Dus dat was nog flink de puntjes op de i zetten. Ik ben een beetje bang maar ook heel erg nieuwsgierig. Eerste keer afrijden. Dat zou dan zijn na 28 uur lessen 3 jaar terug en 26 uur lessen deze zomer. Er is discussie of je de oude lessen helemaal, helemaal niet of voor de helft mee moet rekenen. Dus ik doe dat laatste maar. Het zou dan dus uitkomen op 40 uur les. We zullen zien. Ik wil het in ieder geval beter doen dan mijn oudste broer (6 of 7x examen), maar uiteindelijk is ook hij geslaagd. En hoewel het niet over heeft volgens mijn instructrice, is het ook bepaald niet hopeloos. Als ik maar zorgvuldig blijf rijden en voldoende, maar niet te ver, over mijn schouders kijk en voldoende rust in mijn bewegingen hou. Geen stress, uitademenen.

Voor #57 heb ik een schetsboek gevonden. Ik had er nog één op voorraad (dat wist ik, maar ik wist niet meer waar). Dus daar kan ik ook mee aan de slag.

Vandaag trouwens met de rijles ook getankt. Nog nooit eerder gedaan, dus zeer nuttig. En lifehack 16.51 is uitgevoerd. Het is in Nederlandse auto's ook zo. Handig om te weten dat het werkt. Toch weer een klein puntje. En voor de rest ben ik gaar. Morgenmiddag waarschijnlijk nog erger. Maar ik ga in ieder geval eerst mijn uiterste best doen. Wish me luck!

Geen opmerkingen: