donderdag 21 augustus 2014

Geslaagde AID-dag

De afgelopen tijd was vrij druk, af en toe werden wat deadlines gemist en dingetjes vergeten en de grote deadline kwam wel steeds dichterbij. Zeer weinig face-to-face contact, nog een hond die erbij is gekomen bij Sanne, alles bij elkaar maakte dat het niet de meest soepele voorbereiding is geweest. Ik bleef mezelf maar voorhouden, alles komt goed...

Want, uiteindelijk zouden we er in ieder geval wel staan. Dat is al beter dan de afgelopen 2 jaar, toen uiteindelijk niemand was komen opdagen. En we hadden een enquête en tasjes, want de tasjes had ik al met kerst voor een flink deel gevouwen en er lag toen al voorraad.

Eergisteren waren de polo's eindelijk gelukt. En toen gisteren was de deadline. AID-infomarkt. Sanne en ik waren 's ochtends allebei de tijd kwijtgeraakt, maar nadat de hond bij de oppas was achterlaten en de klemborden meegepakt waren op mijn kamer, konden we op weg naar het SFO-kantoor.

Daar bleken de tasjes netjes te zijn, nog wat extra goodies van eerdere spelletjes of kerst-gadgets, de pennen en blocnotes waren er, net als de vlaggen, folders, stickers en vlaggetjes. Er was alleen geen tafelkleed. Gelukkig moesten we toch nog bolletjes kopen, en dus hebben we bij de AH ook nog een papieren tafelkleed gescored. Daarna vlot door naar het arboretum, komen we nog 4 motoragenten tegen, blijkbaar hadden die het ook druk met de AID.

AID staat trouwens voor Algemene IntroductieDagen. En SFO voor Stichting FlatOverleg. Het eerste wordt georganiseerd voor alle eerstejaars die op de WUR - Universiteit Wageningen - georganiseerd wordt. Het tweede is er voor om de bewoners van de studentenflats van Idealis in Wageningen te ondersteunen. Als bewonersvertegenwoordiger ben jij het aanspreekpunt als ze er met Idealis niet uit kunnen komen maar ook andersom, ben jij voor Idealis het aanspreekpunt als ze de mening van de bewoners willen weten.

Eenmaal op het infomarkt-terrein (het arboretum) aangekomen, konden we nog net naar binnen, na half 12 mochten er namelijk geen auto's het terrein meer op. Kraam gezocht en daarna alle spullen erheen gebracht. Door de nattigheid mochten de auto's niet van het asfalt af, en na een kwartiertje de auto weer van het terrein gereden, ruim voor 12 uur, wanneer alles eraf moest zijn. Stand aangekleed, de hulptroepen waren gearriveerd (toen 2 vrouw sterk, later zijn er nog 2 mannen bij gekomen), dus dat ging voorspoedig.

Toen de stand af was en het laatste (vergeten) spul gehaald was (de kaas, ham en halvarine. Uiterst belangrijk, we moesten namelijk nog lunchen), waren we helemaal klaar voor de dag. Om 1 uur was het nog rustig, daarna was het rond half 4 weer rustig. Het liep geweldig goed! Zo goed, dat de 400 enquêtes gewoon allemaal ingevuld zijn, de mikado op is gegaan, de kleine spelletjes waren op, de wc-borstels waren op, zelfs alle tasjes waren op. We hadden meer dan 500 tasjes te vergeven. En om half 5 waren we los, het was allemaal op. En er zijn een heleboel mensen die nu weten waarvoor de sfo staat. Ook van ouderejaars waren er een heel aantal die het niet wisten en nu bijgepraat zijn.

Het was echt ontzettend geslaagd, en alle SFO'ers die hun handen uit de mouwen hebben gestoken, ontzettend bedankt! (1 oude lichting, 4 nieuwere lichting (waaronder Sanne en ik) en 1 ontzettend nieuwe lichting, 2 vergaderingen bijgewoond!)

Geen opmerkingen: