zondag 17 augustus 2014

Nattigheid en aankopen

Zo, en nu een stukje over vandaag. Want dat is ook de gedachte. Het was vandaag nat. Gisteren was er vuurwerk geweest bij de vestingdagen, en veel feestende jongelui dus Victor had een zware nacht gehad. De meeste stront lag naast zijn bed, maar wat hij in zijn bed had gedaan, had hij ook volledig ondergeschoffeld. Gelukkig hadden we er maar één pak op gegooid.

Het rijden ging echt super. Hij doet het ondertussen steeds beter en eigenlijk gewoon ontzettend goed. Hij was behoorlijk voorwaarts en ook als hij even schrok, bleef hij controleerbaar, draaide hij niet om en herstelde snel waarna hij zijn weg vervolgde. Ook veel gedraafd, dus dat was ook lekker voor hem.

Na het rijden gevoerd. En toen was het al weer tijd om te lunchen, het was nogal laat vanmorgen. Daarna Victor gemest, de shetten is er toen niet van gekomen. Nog even gecomputerd en even op bed gelezen. Ik trok steeds even weg, dus blijkbaar een beetje gammel. Toen naar de Kruidvat, Xenos en de Blokker. Ik ging voor een leuke emmer en een spaarpot. De emmer is niet gelukt, de spaarpot wel, zie andere post (Droombig), en ook nog 3 dvd'tjes. Epic, Robots en Barbapapa. Ze waren in de aanbieding bij Blokker. Nu 13€ kwijt.

Eenmaal terug nog even bij de paardjes bezig geweest en daarna gerelaxed tot het eten. Na het eten de hond uitgelaten. De gedachte was dat het dan droog zou zijn, maar het begon al weer te regenen voordat ik het hek uit was dus de hond heeft zijn dek omgehad. Hij heeft echt een hekel aan regen. Ik moest hem ook constant commanderen netjes vooruit te lopen i.p.v. stil te gaan staan of terug naar huis te gaan. Terugweg was het gelukkig wel droog, en liep hij eindelijk ook door (want richting huis). Uiteindelijk maar 20 minuten geweest. Lang genoeg. Daarna de paarden helemaal verzorgt, grote natte plek bij Victor verwijderd. Het had zo hard gewaaid en geregend dat het tot halverwege zijn rubber tegels was gekomen (met zaagsel). Morgen wordt het waarschijnlijk nog een keer zo nat en daarna kunnen we het zaagsel gewoon wel weggooien waarschijnlijk.

De shetten staan nu helemaal zonder strooisel. Daar was geen droge snipper meer in te vinden. Het meeste ondergezeken (we zouden het vandaag verschonen, gisteren al grotendeels leeggehaald maar vanwege de verwachte onrust niet opnieuw ingestrooid), de restjes langs de muren gewoon nog natgeregend. Gelukkig waren de shetten tot een paar maanden terug sowieso zonder strooisel. Dat zijn we begonnen te doen omdat ze er zo graag gingen plassen en het daardoor zo'n stinkzooi werd. Zij gaan lekker in het zand liggen normaliter.

En vanavond netjes de blog even bijwerken en alle andere dingen bijwerken. En nu naar bed. Het is 22.26.

Nog even dag in 6 woorden: Nat, ontspannen, actief, lekker gereden, chill.

Tot morgen. Groetjes, Domor Verbeuk.

Geen opmerkingen: