dinsdag 30 september 2014

Afgewassen

Dat als titel neerzetten, blijft een beetje lastig. Maar goed, het is het evenement van vandaag. Ik ben namelijk een waardeloze afwasser en een geweldige uitsteller en ik kan dat doen zonder dat ik een ranzige afwas krijg. Maar goed, het is weer gebeurt en ik neem me stellig voor om het nu beter bij te gaan houden. Het nieuwe afwasrekje is namelijk nu ook in gebruik genomen, dus het wast een stuk comfortabeler af.

Ik heb mijn fotostreak verbroken, op mijn broertje's verjaardag ben ik vergeten een foto te maken. Gelukkig zat ik al (ruim) over de 30 dagen heen. Dus er mist 1 dag. Voor vandaag heb ik de caviakooi (in gebruik) op de foto gezet. Geen cavia te zien, ze moeten nogal wennen aan hun nieuwe hok. Maar ze worden al wel steeds actiever en alle wat ik er aan schillen in gooi ligt de volgende keer dat ik kijk wel in één van de schuilplekken, dus ze komen er echt regelmatig wel uit. Ik geef ze gewoon rustig de tijd, dan komen ze vanzelf steeds vaker tevoorschijn.


Lijkt me niet verkeerd om in te vertoeven, toch?

Gisteren was het laat geworden, erg laat, 02.00 om precies te zijn. Maar het was zo lekker! Ik heb om 19.00 een ebook gekocht bij bol.com, daar heb ik toen even alles voor geïnstalleerd en het eerste hoofdstuk gelezen, maar daarna wilde ik toch echt nog even (1½ uur) wandelen. En daarna ben ik gewoon door wezen lezen. Hoofdstuk na hoofdstuk heb ik verslonden, totdat het einde van het boek daar was. Ik heb hem eigenlijk in één ruk uitgelezen, wat was dat heerlijk.

Het gaat om het boek: Brotherband - Slaves of Socorro. Van John Flanagan. Ook de gehele Ranger's apprentice, of Grijze Jager, serie is ontzettend goed. Brotherband is trouwens ook in het Nederlands geschreven. 2 december komt in Australië het volgende deel uit, hopelijk is het snel ook (in het Engels) in Nederland te verkrijgen, in ieder geval als Ebook.

Door dit geintje gisteravond, was ik vanmorgen moe. Ik ben naar college geweest, maar toen na de pauze geen interessanter college gegeven ging worden dan voor de pauze, ben ik naar huis gegaan. Sommige stof krijg je gewoon keer op keer te horen (bij verschillende vakken) en ik kon me ogen al nauwelijks open houden, dus ik ben even iets aan boodschappen gaan doen en toen thuis eerst nog een paar uur gaan slapen.

Dat had effect, want daarna heb ik dus afgewassen en mijn haar gewassen (dat wilde ik eigenlijk gisteren doen) en wat opgeruimd. Ik moet nog wel iets opruimen, maar de grootste hoeveelheid is al klaar. Ik zit te twijfelen of het handig is als ik direct netjes zuig en dweil. Ik moet namelijk hoognodig dweilen maar dat kan alleen na het zuigen, terwijl dat eigenlijk nog niet nodig is. Maar goed, ik denk dat ik me er zo maar eens even toe zet. Misschien begin ik #94 wel, al moet ik dan ook nog even het toilet schoonmaken, maar dat is geen probleem.

Ik ben nog iets gestart, wat nog niet eens op mijn DZP lijst stond. Ik ben begonnen met huidverzorging. Eerst een soort schuim waarmee ik mijn gezicht mee moet insmeren en daarna afspoelen, dan een lotion die je er met een wattenschijfje op moet smeren en daarna een creme die er heel dun op moet. Ik vind het maar bijzonder, ik zie wel wat het wordt. Ik ga het in ieder geval de komende tijd proberen braaf 1 a 2x per dag te gebruiken.

Zo meteen eerst even smoothies maken, dan heb ik er voor vanavond eentje en voor morgen 3. En dan nog even mijn plastic afval weggooien. Nog een stukje opruimen en dan dus zuigen, dweilen en toilet schoonmaken. Ik ga het maar gewoon doen. Vanavond misschien weer wandelen, dat probeer ik weer elke dag te doen. Maar nog wel even het "korte" rondje van 1.5 uur. Als ik weer wat meer puf heb ga ik het "grote" rondje van 2.5 uur wel weer oppakken.Voor nu vind ik het zo goed zat.

Overmorgen heb ik mijn colloquiem. Ik zie er wel wat tegenop, maar ik denk dat het heel goed zal gaan in principe. Ik ken mijn stof en de ppt is al gemaakt. Vandaag nog een paar keer oefenen, en dan ook een keer klokken. Morgen nog een paar keer oefenen en dan donderdag nog een paar keer voordat het tijd is, en dan moet het goedkomen. Ik heb er gewoon vertrouwen in, dat is me nog niet eerder gebeurd geloof ik, voor zo'n groot iets. Eindelijk geen echt last minute werk meer, en dat is best heel fijn. Nu de rest nog, maar dit is alvast goed bezig.

Freerice ligt even een beetje stil. De site loopt elke keer vast, dus dan ben ik steeds tig keer zo lang bezig. Uiterst frustrerend. Duolingo heeft het weekend ook stil gelegen, maar dat pak ik zo weer op. En nu? Nu ga ik echt wat doen. 

Tot morgen, Domor.

Geen opmerkingen: