dinsdag 16 september 2014

Creatieve tijdsindeling

Dat lijkt me een mooie term voor op tijd opstaan, te laat komen voor college en dus een uur rond fietsen tot de pauze, dan de uitgeprinte sheets daar ophalen, besluiten geen zin in college te hebben, terug naar huis te fietsen en daar allerlei dingen te gaan doen.

Goed. Niet erg veel zin in college dus. Maar wel de sheets gehaald, dus die kan ik thuis netjes door werken en in combinatie met het artikel in de map moet dat helemaal goed komen. Eigenlijk had ik dat artikel ergens vanavond nog moeten lezen, maar dat is er niet van gekomen. Gelukkig heb ik nog wel wat andere dingen gedaan.

Laat ik beginnen met de morgen, toen ik opstond was de lucht zo:

Genieten toch? Dus dat heb ik even gedaan en daarna ben ik achter de computer gekropen. Dat was een dom idee. Maar goed, het moest nog lukken, als ik mijn schoenen ten minste direct kon vinden en de lift er niet 3 minuten over deed om naar mijn verdieping te komen (normaal is de lift iets sneller dan naar beneden lopen, nu uiteraard niet). Eerst nog wel geprobeerd tijdig naar school te komen, maar al snel besloten dat het niks meer ging worden. En dus ben ik lekker rond gaan fietsen, goed voor de conditie en goed voor het lijf. Heuveltje op en heuveltje af.

Eenmaal thuis gekomen eerst nog wat extra gegeten, want ik was maar halverwege mijn ontbijt gekomen 's morgens (zoals ik al zei, computeren was een dom idee). Daarna heb ik braaf een artikel gelezen, was best heel interessant. Van half 11 tot 12 had ik computertijd, daarna heb ik een maaltijd klaar gemaakt. Ik wist dat ik de tofu met iets van smaakmaker wilde mengen, maar pas nadat ik de ketjap manis erbij had gedaan wist ik weer dat ik dat met kerrie had willen doen. Oh well, voor de volgende keer.

Daarna (groene) smoothie klaar gemaakt voor vandaag en morgen. Allerlei lekkere en minder lekkere ingrediƫnten bij elkaar gedaan, waaronder chilipoeder en mosterdpoeder. Daar moet ik de volgende keer zuiniger aan mee doen, maar het is op zich goed te doen. Dat is ook altijd een klus met wegen, snijden, blenden en proberen het voldoende vloeibaar te houden. Uiteindelijk weer netjes 2L geworden en dus was het geslaagd. Mijn dagelijkse portie groenten en fruit in 4 flesjes (5 stuks=625g fruit en 450g groenten) samen met mijn vezels (50g tarwezemelen), een deel van mijn eiwitten (30g eiwitpoeder) en vetten (10mL olie, 4g cacaopoeder, 15g pompoenpitten).

Vandaag gegeten en gedronken:
2 eieren
20g pure chocolade
150g komkommer, 1 tomaat, 75g prei, 75g spitskool, 100g tofu, 45mL ketjap manis en 200g zero rijst
125g biefstuk (geen trek meer in de prei en snijbonen die erbij hoorden)
150g magere yoghurt met een kuipje light jam
1.5L groene smoothie
1L thee
½L water

Bij elkaar zo'n 1550kcal.

Heel tevreden dus (#9).

Ik ben ook druk bezig geweest met duolingo, daar zit ik nu op 150 woorden. Exact op de helft van het bedoelde aantal (#21). En voor FreeRice heb ik vandaag 5K erbij gesprokkeld. De site deed waardeloos, maar het is gelukt. Met dank aan de tafels t/m 12. Maar ook 1K engels en 1K pre-algebra. Dus nu zit ik op 25K (dus op 2.5%). Het vordert gestaag (#77).

Ook heb ik vandaag weer netjes de plank challenge (#34) gedaan. Morgen 30 seconde, moet goedkomen. En uiteraard #87, noem 30 dingen waar je dankbaar voor bent. Die is af, en het geld zit in de spaarpot (#2).

Nog even kort op rij waar ik dankbaar voor ben:
Mijn sportiviteit, mijn gezondheid, de dieren, mijn ouders, Sanne, een veilige omgeving, mijn talenten en tekortkomingen, de welvaart, het onderwijs, Disney, de film "Spirit, stallion of the cimmaron", boeken, het leven, de mogelijkheid tot ontspannen, voedsel, vrijheid van religie, seksuele oriƫntatie, politieke keuze en meningsuiting, alfabeet zijn (kunnen lezen), de natuur, mijn thuis, schoon drinkwater, vriendelijkheid en onbaatzuchtigheid van anderen, onze zintuigen, een internetverbinding, de gedeelde kennis, de diversiteit, mijn ziel en de mogelijkheid tot denken, tegengesteldheden, technologie, muziek en als laatste "de uitdagingen van het leven".

Ik ben heel tevreden met het lijstje. Het past goed bij me en ik ben er werkelijk dankbaar voor. En nu? Nu ga ik douchen en naar bed, morgen laat college, maar ik wil wel op tijd starten. Nog zo veel te doen.

Groetjes, Domor.

Geen opmerkingen: