zaterdag 6 september 2014

Onvrijwillig afstappen

Het is 20.37 en ik moet de paarden nog verzorgen. Het wordt al donker en eigenlijk heb ik er geen zin in, maar goed, ik ga het zo toch doen want het moet toch gebeuren. En uiteindelijk vind ik het ook leuk om te doen ook, alleen moet ik me er even voor opkrikken en ik ben best moe.

Vandaag heb ik weer met Victor gereden. Ik was best trots op hem, want hoewel hij de eerste betonrand met spleet van de brug (die aangepast is) nog wel in zijn achteruit uiteindelijk genomen heeft, heeft hij de 2e betonrand met spleet (aan het einde van de brug) voorwaarts genomen bij de 3e poging. Ik heb even gebruik gemaakt van de langskomende auto's. Namelijk, op het moment dat de laatste auto voorbij kwam liet ik hem met die auto mee gaan. Hierdoor zat er toch een soort van trek aan, wat voor hem net het laatste beetje was. Jammer genoeg was  het einde van de route iets minder geslaagd. Ze waren daar bezig met een partytent op te zetten en dat vond hij nogal spannend. Hij ging dus schuin over de weg en was wat spokerig. Niets aan het handje, zou je zeggen. Behalve dan dat er toen ook nog 2 fietsers achterlangs gingen. Dat werd onvrijwillig afstappen. Hij stond opeens een stukje verderop en andersom, gelukkig was het op zich allemaal nog beheersbaar (4 meter) maar wel ging het allemaal zo vlug dat ik aan zijn teugels en nek hing in plaats van dat ik op hem zat.

De mannen die bezig waren met de tent opzetten hebben me er uiteindelijk weer opgeholpen en ik ben nog een stukje gegaan. Daarna is hij nog wel een keer met 4 benen de lucht in gegaan maar toen ik hem duidelijk had gemaakt dat dat echt echt ├ęcht niet de bedoeling is, heeft hij voor de rest wel wat gedribbeld maar de voeten in principe zover gewenst aan de grond gehouden. We waren toen al een uur onderweg, de grappenmaker.

Daarvoor had ik de hond al even uitgelaten (half uur), daarna heb ik gemest. Daar had ik toen ook al geen zin in, misschien ben ik gewoon wel een beetje moe. Het is niets voor mij om er 2x geen zin in te hebben. 's middags met de hond even brood gehaald, en ik heb mezelf verwend. Niet met eten, want dat probeer ik te vermijden, maar met een nieuw halsbandje en lijn (en adreskoker) voor de hond. Want ik heb netjes een beige/bruine halsband, tuig, korte en lange lijn. Maar ik heb ook een totaal ander type zwart tuig. En daar kan ik wel de 9m-lijn aan hangen, maar ik had daar niet een netjes passende halsband en korte lijn bij. En die wilde ik eigenlijk wel graag want dat beige/bruin past er echt niet bij. Dus heeft hij nu weer een zwart-leren band (38cm) en een meterlijn. Meestal vind ik meterlijnen niets, behalve in de stad. Dan zijn ze ideaal om te gebruiken, ev. zelfs aan halsband en tuig (dus 2x 0.5m), meer heb je dan namelijk toch niet nodig en hoef je dan ook niet in je handen te houden.

Ik wilde eigenlijk op de markt brood halen, maar daar was het brood al op (ik was laat), dus was ik aan het dubben waar ik toen brood zou halen. Misschien bij de Jumbo? Daar in ieder geval maar naar onderweg en toen kwam ik langs bakker Voskamp, lekker bakkersbrood! En ze hadden ook inderdaad nog brood. Dus de hond aan de lange lijn buiten de bakker geparkeerd (laten liggen en blijven) en zelf in de rij gaan staan. Nog een compliment gekregen over hoe goed hij luisterde en heel hard gehoopt dat er geen andere hond langs zou komen (dan wil hij soms uitvallen). Ik had geluk.

Eenmaal buiten de bakker werd ik door mijn moeder gebeld, of ik jongste broertje op wilde halen. Die had namelijk een lekke band gehad en stond bij Brielle. Dus dat heb ik maar gedaan nadat ik naar huis gelopen was met de hond. Dat ging echt supergoed. Was echt leuk om nog even te oefenen. Hij voelde zich niet erg veilig, maar dat lag niet aan mij volgens hem, want ik reed prima (zijn woorden), maar aan het feit dat ik reed in MeepMeep, mijn Suzuki Alto 1.0 van 705kg. Hij heeft graag wat meer kreukelzone en wat meer power in een auto.

Voordat ik wegging had ik oudste broertje de opdracht gegeven eten te regelen. En dus aten we spareribs met salade en jongste broertje pizza. Jongste broertje moest van mij ook 5 minitomaatjes eten, dat is dan toch iets aan groenten (hoe minimaal ook).


You see? Daar moet hoognodig geshopt voor worden :P Normaal loop ik dus met de zwarte lange lijn, maar ik wilde vandaag graag een dunnere lange lijn dus deze ronde de gele (eigenlijk voor het paard, maar ik heb de karabijnhaak verwisselt voor de kleine variant).

Na het avondeten heb ik weer eens wat aan mijn doelen gedaan. #76 - 26 documentaires. Ik heb er twee gekeken, .1 - Teaching to see. Dat ging over een kunstenares en docent op de kunstacademie. Vanuit die context moet je "Teaching to see" zien. Interessant om eens wat over mee te krijgen. En de andere was .21 - How to live to 101. Dat ging over waarom sommige families/dorpen zoveel mensen hebben die 100+ worden. Een deel is het levensstijl en een deel genen, Ook erg interessant om eens te horen. Maar goed, echt wel serieus aan de doelen gezeten.

Goed, het is nu 20.59 en echt donker. Ik ga die beesten buiten eten geven, tot morgen.

Geen opmerkingen: