zondag 7 september 2014

Meer kilometers!

Gisteravond nog even mijn auto uitgeleend om 2 jongens op te laten halen uit Zuidland. Vandaag heb ik ze zelf teruggebracht. Ik ken de omgeving daar echt niet en het is door de polder, dus ik ging dat niet in het donker doen. Maar met licht wel, en ik was (uiteraard) nuchter. Dus dat was leuk. Ze hadden me een uiterst creatieve route laten rijden, maar we zijn er gekomen. En voor de terugweg heeft één van de jongens me een praktischere route gestuurd (waar ik erg blij om was). 

Daarna een meisje (17 jaar) gehad bij Victor die er ook gisteravond bij was en toen een eerste rondje op hem heeft gemaakt. Ze heeft al een aantal jaar niet meer gereden na een ernstig ongeval met een paard (bij het vallen blijven haken met de voet in de beugel. Van alles gebroken in haar ene been. En dan was ze er nog goed vanaf gekomen). Maar daarvoor heeft ze op behoorlijk (M) niveau gereden en ook niet op de makkelijkste paarden. Daar komt dan nog bij dat ze ook nog eens aan de andere kant van de sloot woont. Toppie! Ze heeft vandaag alleen met hem gestapt. Victor was tijdens het longeren ontsnapt en is op de weg naar huis onderuit gegaan. Dat is alleen een oud-industrieterreintje over, maar het waren wel stenen dus hij heeft wat wondjes en is wat stijf. Hij was een ondeugd, want ik had hem vertelt te wachten. Maar hij is nu ook wel zielig. Daarna is ze er alsnog op geklommen (nadat ik er even op gezeten had om te voelen hoe hij zich gedroeg). Hopelijk is het inderdaad een match met zowel paard als mijn moeder (die beslist uiteindelijk) en dan hebben we een bijrijder! Komend weekend met zijn drieën om tafel en nog eens met Victor aan de slag.

Komend weekend ook Horse Event, daar heb ik ook ontzettend veel zin in en mijn moeder ook. Die is ontzettend gegroeid het afgelopen jaar in de paarden. Vorig jaar was alles nog nieuw voor haar, dit jaar weet ze al zo veel dat ze zich echt kan verdiepen en een beargumenteerde mening kan vormen. Echt super leuk! 

Nadat we klaar waren met Victor en hem tegen de vliegen hebben behandeld (i.v.m. de wondjes), heb ik snel even iets gegeten en toen heb ik oudste broertje naar Amersfoort gereden. Navigatie op mijn telefoon aan en mijn broertje mee laten kijken, is het gewoon helemaal goed gegaan. Niet 1x verkeerd gereden en alles verliep soepel, ondanks de verandering van route twee keer, die allebei als resultaat hadden dat we 5 minuten eerder aan gingen komen. Nadat ik hem op Amersfoort Centraal gezet had, vanwaar hij verder naar het Noorden ging reizen, heb ik de auto even op een echte parkeerplaats geparkeerd en de navigatie ingesteld op Wageningen. Geluid hard en scherm uit, ben ik er zo naartoe gereden. Het was heerlijk. Nog wel een ambulance met OGS achter me gehad, maar die had ik al van verre aan zien komen. En op de andere rijbaan nog een politieauto (de 17-RRH-6) en een politiemotor met OGS zien rijden. Maar dat was al vlak bij Wageningen (vandaar dat ik het kenteken ook kon lezen/herkennen). 

Het was wel ontzettend druk op de weg en er reden wat malloten tussen, maar het ging echt heel aangenaam. Ik vind het rijden zo ontzettend leuk, jeeh! (mijn moeder was rond een vergelijkbaar tijdstip ook op de weg, en zij benoemde het tegen mij dat het zo druk was. En ik had het al tegen oudste broertje gezegd. Dus dat was wel leuk om het vanuit een ander perspectief teruggekoppeld te horen).

In de avond heb ik nog Duolingo gedaan voor mijn Frans (#21 - nu 98 woorden) en ik ben bezig geweest met een kleurplaat (#45). Ook heb ik vandaag enkel de trap genomen. Dat is dag 1 in principe van #38, het moet een week lang. 2x 7 verdiepingen omhoog (en uiteraard naar beneden) vandaag, incl. een keer met boodschappen.

Morgen is er weer een dag, ondertussen is het 22.43 dus ik ga naar bed. Trusten.


Even nog de foto van de dag: Bomen in Wageningen - gewoon omdat ik het zag en het een mooi plaatje vond.

Geen opmerkingen: