zondag 19 oktober 2014

Bijgeslapen

Soms doe je domme dingen. Afgelopen week was zo'n week.

Die zondag met een suikerdip bloggen? Niet slim.
De maandag erna? Ook geen bijster interessante blog.
Die dinsdag? Werd niet beter.

Woensdag ging ik pas echt onpraktische dingen doen. Ik had het pakketje van Body en Fitshop binnen gekregen, en dat was tof. Nieuwe smoothiesmaken om uit te proberen, een vitaminepreparaat voor wanneer ik door mijn voorraad heen ben en *tromgeroffel* Ripped Fatburners.

Het pakketje kwam om ongeveer half 6 binnen en ik ben het direct uitgebreid gaan bekijken. Om 17.53 las ik op het potje Ripped: "niet na 18.00 gebruiken i.v.m. mogelijke slapeloosheid", ik dacht, kan dus nog net. Toch? Het was immers voor 18.00. Dus ik het slikken. Nou, daar werd ik wel energiek van. Ik ben gaan wandelen en nog wat gaan chillen en om 22 uur dacht ik, laat ik nog even mijn plank doen en daarna douchen en naar bed. Ik lag om 23 uur, dat was wat later de planning was want de wekker zou de volgende ochtend om 6 uur gaan. Ik wilde weer ritme in mijn leven inbrengen en mijn natuurlijke ritme begint rond 6 uur 's ochtends.

2.00 - ik begin langzaam maar zeker minder te stuiteren in mijn bed. Mijn hersenen draaien wat minder overuren na een telmantra tot 215 en een hele verhaallijn voor de zusjes Teresa en Jodi uitgedacht te hebben. De wekker gaat nog steeds om 6 uur. Misschien was 17.53 toch niet zo'n goed moment om die pil te nemen. Klein detail dat ik bij het slikken over het hoofd had gezien: ik reageer behoorlijk heftig op koffie (c.q. caffeïne). "Foutje moet kunnen", "drommels, drommels en nog eens DROMMELS!" ik ben opgegroeid met Bassie en Adriaan. Heerlijk was die serie.

6.00 - de wekker gaat. Hoofd zegt "JEEH, opstaan! Opstaan! Nieuwe dag is begonnen, opstaan!" Dus ik stond op en ging me aankleden, eten en netjes deze keer 's ochtends de pil nemen. Om 6.45 liep ik buiten, lekker een fikse wandeling gaan maken en het was inderdaad heerlijk. De gedachte was dat ik vanaf de Diedenweg een foto ging maken van de zonsopgang, maar het was volledig grijs, geen zon te bekennen. Maar goed, een foto is een foto dus toen hoefde ik alleen 's avonds nog maar een foto te maken en dan had ik weer een doel volbracht.

12.00 - Lijf protesteert op het plotselinge vele wandelen op een hoog tempo met te weinig slaap. Ik moet toch nog naar de Gamma en doe dat dan ook. Ik ging voor een linnenkast, maar dat werd niks. Ze hadden gewoon niks wat ik acceptabel tot leuk vond, en dan moest het wel 160-200€ kosten. Dat ging hem dus niet worden. Terug naar huis. Mijn geest is ondertussen stiekem ook wat wazig aan het worden.

15.00 - ik stort in. Mijn lijf zegt maar één ding: slaap. En dus ga ik maar even op bed liggen. Ik stuur mijn vader een berichtje wanneer hij verwacht bij mij te zijn, maar daar antwoordt hij niet op. Ik zet de wekker om 17.00, dat lijkt me wel veilig, en dan ga ik liggen, muurstaren, de slaap komt niet.

16.00 - de cavia's verschieten, ik kijk op mijn klokje, ik mag nog even. Daarna kwam de slaap.

16.45 - een berichtje. Ik schiet wakker en check mijn telefoon. Er was een mailtje binnen gekomen. De slaap die ik had, was nu volledig weg en dus kleed ik me maar weer aan. Ik eet wat en ga ondertussen weer achter mijn pc zitten. Om 17.00 gaat de wekker, ik negeer hem. Ondertussen denk ik na over hoe ik het nu wil. Mijn vader komt straks de wasmachine opmeten en ik heb daar nog een kast staan. Opeens heb ik een helder moment: laat ik die kast als linnenkast gebruiken! Ik gebruik namelijk toch zelden het hanggedeelte. De kast maak ik leeg en probeer ik te vertillen. Helaas, geen ikea-kwaliteit maar gewoon ouderwets zwaar. Ik krijg hem nauwelijks 5cm verschoven, laat staan vertilt. Dat kost me mijn laminaat, ik doe het wel samen met mijn vader.

17.15 - mijn vader belt. Of ik al wat bedacht had voor het eten? Nope, ik wist namelijk niet wat hij wilde en hoe laat hij er zou zijn. Nou, of ik dan maar een restaurant wilde uitzoeken, hij was er waarschijnlijk met een half uurtje. Uhm, ok.

18.00 - een beetje file maar mijn vader was er. Even overlegt over welk restaurant en daarna daar heen gegaan. Het restaurant dat ik had uitgekozen was het restaurant H'eerlijk. En het was ook werkelijk Heerlijk. Ik had het vegetarisch 3-gangenmenu en dat was echt verrukkelijk. Nog nooit zo lekker vegetarisch gegeten en zelden zo lekker überhaupt. Mijn vader had een stoofpotje, dat vond hij ook zeer lekker. Er kwam een karafje water bij, als bijgerecht werd ons een salade en biologische friet aangeraden en ook dat was werkelijk de moeite waard. Ieder 1 drankje en uiteindelijk waren we 58€ kwijt voor 2x een 3-gangenmenu en 2x1 drankje, dus verre van hoog geprijsd. Nee, het was niet budget, maar het was dan ook verre van budget eten. Streekgericht, biologisch, ik ben echt zeer content. Van mij krijgen ze een 9 en ik ga er hoogstwaarschijnlijk vaker eten.

http://www.eeterijheerlijk.nl/

Echt, toppie!

21.00 - mijn vader is weg nadat de kast is verzet en de verschillende maten waren opgemeten. Ik was suf. Aan de ene kant ben ik heel moe, aan de andere kant ben ik ook niet slaperig. Ik ben wel brak en heb geen zin om op te staan.

23.00 - gedoucht en wel ga ik naar bed, tijd om te gaan slapen.

Donderdag
01.00 - laatste keer dat ik op de klok gekeken heb. Misschien morgen maar even geen fatburner slikken en gewoon bijslapen.

06.00 - de wekker gaat, ik sta op, zet hem op 7.30 en ga weer slapen.

07.30 - de wekker gaat, ik negeer hem.

10.30 - ik kom uit bed. Ik ben brak maar uiteindelijk vraag ik aan Sanne hoe het met Kenji gaat. Die zou die dag namelijk onder narcose gaan en dat vond ze (begrijpelijk) best spannend. Het bleek dat hij als het goed was al klaar was. Om 14.00 mocht ze hem halen. We zijn samen maar eerst in het winkelcentrum maar wat wezen keutelen en daarna bij haar wezen hangen met een gebakje dat we bij de Hema gehaald hadden. Ze werd gebeld dat het later werd omdat Kenji niet goed op temperatuur kwam maar uiteindelijk kreeg ze om 14.15 een telefoontje dat ze hem mocht halen. Ze was helemaal gelukkig. Kenji was groggy, hij mist namelijk niet 1 tandje, wat de verwachting was aangezien die behoorlijk los zat. Nee, hij mist er 5, want er bleken onder narcose meer tandjes los te zitten. Lang leven zeer goedkoop supermarktvoer voeren aan een chihuahua. Er was ook een klein (goedaardig) tumortje weggehaald op het tandvlees en het tandsteen was verwijderd.

Om 17.00 was er coffee-action bij haar studentencomplex en zij is ook bewonersvertegenwoordiger dus zij was ook aan de beurt. Ik ben gezellig erbij gebleven, wel even snel thuis omgekleed maar dat was het dan. Uiteindelijk wel nuttig geweest, maar weinig aanloop. Over anderhalve week ben ik aan de beurt.

's avonds op tijd naar bed gegaan. Weer niet vroeg in slaap gevallen maar al beter dan de vorige avonden. 0.00 deze keer.

En vrijdag was het om weer 10.15 eruit. Wat klusjes gedaan en toen naar Hellevoetsluis. En daar nog meer bijgeslapen. Na 4 nachten van 9½ tot 11 uur slaap, zou ik toch wel weer bijgeslapen moeten zijn.

Zo eerst even plank dag 7 doen, ik doe maar een klein stapje terug na een aantal dagen overgeslagen te hebben. Dan kort wandelen en daarna op tijd naar bed. Morgen gaat de wekker weer om 6.00 en ik ga de fatburner toch weer proberen. Maar deze keer zit er geen opbouwend iets in. Het werkte op zich namelijk wel. Ik had vrijwel geen honger en ik voelde me hartstikke fit op de moment dat de vermoeidheid het niet overnam, maar zelfs die was voor mijn doen (met dergelijke uren slaap) weinig. Het moet lukken.

Geen opmerkingen: