donderdag 9 oktober 2014

Een productieve dag

Gisteren na de blog voornamelijk nog verbazingwekkend weinig gedaan, maar goed. Wel lekker met het hondje uit geweest en met hem geclickerd en samen met Sanne pizza gegeten. Vandaag is echter een totaal ander verhaal.

Het begon vanmorgen, zoals het altijd 's ochtends begint. Alleen productief zou ik het in eerste instantie niet noemen. Het was gisteren uiteindelijk nog laat geworden dus ik ben tot 9.00 in mijn nest blijven liggen. Opstarten, oh jee. Eerst smoothie gemaakt, want dat wilde ik weer oppakken. Nou goed, ik smoothie maken en dat werd dus echt veel te veel. Ik zit normaal op 3.5 flesje, dat is 1.75L. Soms 4, als ik er wat ruim water bij heb gedaan. Deze ronde zat ik op 5 flesjes.

Dat zou geen probleem zijn, ware het niet dat mijn blender op zijn max zit met 2L. Dat werd dus even goochelen. Maar het is gelukt, en hij was nog goed gelukt ook. Tegelijkertijd was ik thee aan het zetten, het is witte thee geworden (#64), hij heeft geen indruk achtergelaten en is wel op (1L), prima vaag theetje dus. En ik heb er nog een bijna volledig doosje van staan, dus dat is mooi. Daarna maar gaan douchen, want daar had ik gisteravond ook geen zin meer in. Ik was gisteravond serieus te lamlendig om op te staan en naar bed te gaan. Kan wel eens gebeuren.

Na het douchen was het koffietijd. Dus heb ik een boek gelezen tijdens het groene smoothie drinken, het ruiterbewijs-boek, ik ben niet overtuigd maar het is goed het eens gelezen te hebben. Daarna ben ik een kleurplaat gaan kleuren en toen was het al weer 12 uur en was daar bokt ter beschikking. In een artikel op de voorpagina werd verwezen naar een boek "Turning Pro". Het leek me interessant dus ik heb het online gescored en ben het gaan lezen. Het was een voltreffer.

http://shop.blackirishbooks.com/products/turning-pro

Na het in één ruk uitgelezen te hebben had ik een oude vriend teruggevonden die al even zijn koppie heeft laten zien de afgelopen week maar ik kreeg hem maar niet terug bij me, we spreken hier over Motivatie! En daarna is mijn dag serieus productiever geworden. Ik ben gaan afwassen, heb de cavia's verschoond, gft afval weggebracht, oud papier weggebracht, restafval weggebracht. Het boek "Nutrition of the rabbit" doorgekeken en besloten dat ik dat nu toch niet uitgebreid ging lezen en dus 3 boeken terug naar de schoolbieb gebracht. Daar wel weer 3 nieuwe boeken geleend: hoefproblemen (R. van Nassau), een boek van Tellington en een boek over de voeding van sportpaarden.

Ik heb de plank netjes gedaan, dag 4 was het alweer, en ik ben erachter gekomen dat ik het juiste document van Celbiologie helemaal niet heb in Wageningen. Foutje, want daar had ik afgelopen maand aan bezig moeten zijn. Maar goed, nu weet ik het tenminste. Ik heb wel Lia uitgeprint en het dovenalfabet. Lia moet ik een aantal keer lezen om weer terug in het verhaal te komen, dat wil ik namelijk af gaan schrijven, maar de laatste keer dat ik er aan schreef was 2012. Het dovenalfabet wil ik leren. En in de avond heb ik nog een schets gemaakt en een dingetje Duolingo gedaan. Dat laatste stelde niet veel voor, maar de schets is wel grappig geworden. Eerst dacht ik echt, dit gaat niets meer worden. Maar toen ik de vacht er dus maar in ging tekenen (erger kon het toch niet, en oefening is altijd goed) werd het uiteindelijk toch nog wel een grappig beestje.

Zie hier, de schets:

Ik vind hem leuk.

Er kwam enige tijd na actief bezig te zijn geweest nog wat leuks binnen, ik heb mijn thesis afgerond! Er is besloten tot een 6, waar ik tevreden mee ben want ik heb een 2 voor tijdsmanagement. Ik ben er namelijk bijna 3 jaar mee bezig geweest. Mijn colloquium was gewoon een 7.2! Daar ben ik nog het meest trots op. En nu moet ik dus de laatste verslagen afhandelen, dan kan ik officieel aan mijn master beginnen.

Direct nadat ik dit binnen had gekregen heb ik gemaild naar de vakken die ik volgende periode eigenlijk wilde volgen, maar wat ik tot nu toe had uitgesteld om te mailen (o.a. omdat ik niet wist hoe lang het nog zou duren voordat ik mijn bachelor kon afronden. De thesis is daar een significant iets van. Maar voornamelijk omdat ik het gewoon uitgesteld had omdat ik er tegenop zag). Van het eerste vak heb ik zojuist reactie terug gehad. Ik mag gewoon aanschuiven en hij gaat kijken of hij mij bij blackboard (digitale leeromgeving) toegevoegd krijgt. Ik kan me niet officieel inschrijven want als iets voor mijn bachelor staat dan mag ik het niet meer in mijn master volgen en vanwege de harde knip kan ik niet alvast wat voor mijn master doen tijdens het afronden van mijn bachelor. En dus gaat het dan onofficieel.

Gisteren heb ik trouwens nog wel echt 2 nuttige dingen gedaan. Ik heb een stuk uit de Exodus gelezen en ik heb 2 pagina's vol geschetst. Beide waren onderdeel van het Day0 gebeure (#23 en #57).

En nu is het voor vandaag rond. Ik heb geloof ik alles genoemd waar ik druk mee was. En ik heb nu, bij het afsluiten van deze blogpost, nog wat afgerond. Dit is namelijk mijn 30e blogpost en dus heb ik #51 ook gehaald. Ik blijf gewoon doorbloggen hoor, wees niet bang (of juist wel), maar het is er wel weer eentje die ik af kan strepen. Nummer 9 alweer, het schiet op.

Tot morgen, als het lukt (weekend, voor mij is dat vrijdag en zaterdag, blijft altijd mikken met bloggen, maar ik ga mijn best doen).

Groetjes, Domor.

Geen opmerkingen: