zondag 12 oktober 2014

Een typische zondagavond

Daarom blog ik normaal dus niet op zondagavond.

De ochtend begint prima. Gezellig ontbijten, kleine matze en een eitje erbij. Dan Victor's bed ontpuinzooien. Zaterdagavond is voor hem de avond om zijn bed te laten ontploffen, zeker als hij net schoon zaagsel heeft gehad. En deze keer had hij het wel heel bont gemaakt, het lag ruim 6 meter breed en 4 meter diep. Opgemaakt was zijn bed 3 x 2m. Dat eenmaal gedaan hebben we lekker gezamelijk koffie gedronken. En daarna zijn mijn moeder en ik met Victor aan de slag gegaan. Ik in het midden en mijn moeder op de cirkel rijdend met Victor (aan de longeerlijn). En weer draven, het gaat het goed. Hij is alleen niet vooruit te branden dus de volgende keer neem ik de longeerzweep mee. Maar zij rijdt wel goed, Victor is alleen een luizak op zo'n moment (geen pas te veel baas, dat kost moeite). Daarna gezellig lunchen met een broodje en dan de laatste spullen verzamelen om weer naar Wageningen te gaan met de auto.

En dan kom ik in Wageningen aan. Ik begin nog positief, inventariseren wat er gedaan moet worden (er ligt een prachtig to-do lijstje), wat er gekocht moet worden en bedenken hoe laat ik naar bed wil (22.00 uiterlijk). Dan ga ik boodschappen doen, koop gegarandeerd meer zoetigheid dan de bedoeling was, eet dat allemaal op na het avondeten (ik had spareribs van huis meegekregen) en daarna voel ik mij lichtelijk misselijk. Tegelijkertijd heb ik onvoldoende gedronken en wil ik nog maar één ding, achter mijn pc uithangen.

Het is nu 23.00. Ik moet zo de plank nog doen (de horror) en daarna mijn bed opmaken, douchen en naar bed. Gelukkig morgen geen college, maar eigenlijk wel op tijd op want ik wil wel een heleboel voor school doen. Ik heb namelijk ook voor het tweede vak bevestiging binnen gekregen, ik mag gewoon aan de slag! Jeeh! En dus moet ik zo snel mogelijk mijn bachelor afronden. En ik heb er zin in, alleen nu heel even niet. Iets met een wegzakkende suikerrush en vermoeidheid.


Hij had er zo'n zin in. Hij viel al zowat in slaap voor de les, dat is hij tijdens de les gewoon verder gaan doen.

Nou goed, ik krik me op. Nog even 40 seconde plank en dan wasgoed opruimen, bed opmaken, douchen en dan naar bed. Uiteindelijk dan toch nog grotendeels mijn to-do list afgemaakt (alleen haren wassen is douchen geworden, want ik slaap slecht met nat haar).

Groetjes, Domor.

Geen opmerkingen: