vrijdag 3 oktober 2014

Het strandje

Gisteravond nog even een foto op twitter gezet waarbij ik een foto van "het strandje" liet zien, waarna ik naar mijn blog verwees vanwege de intensieve dag. Maar eigenlijk heeft de term strandje wel een beetje uitleg nodig, denk ik.
https://twitter.com/DomorVerbeuk is mijn twitter. Ik heb meegekregen dat bij niet iedereen het embedden werkt.

Maar goed, het strandje.

Dit is het strandje. Juist, niet erg zanderig. Maar je kan er in de zomer heerlijk chillen met een windje en veel zicht op verkeer dat langskomt en 's nachts kan je, zeker op donderdagnacht, daar heerlijk dronken mensen kijken. Dit is het strandje waar we wel eens wat dronken mensen op een kruispunt hebben zien gaan liggen om een fotoshoot te houden. We (Sanne en ik) hebben ze kunnen overtuigen om dit voort te zetten op de stoep. Eenmaal bij de stoep waren ze het volledig plan vergeten.

Vandaag was ik leeg. Er was blijkbaar stiekem toch best een hoop spanning opgebouwd en nu was het gebeurd. Om 4 uur 's nachts kwamen er dronken mensen terug op de afdeling naast me. Ze zeiden nog heel hard "SSSSSSSSSHHHH!" Dat maakte het niet beter. Ze probeerde het duidelijk, maar alle deuren knalden en de muren maakten ook verbazingwekkend veel lawaai. En blijkbaar kunnen ze heel hard fluisteren. Om 7.50 werd ik wakker met de gedachte. "Flut, heb ik vandaag college?" Want iemand zou me dat nog appen maar had dat gisteravond niet meer gedaan. Opgestaan, door het gangetje naar mijn andere kamer gelopen. "Sorry, vergeten. Nee, we hebben morgen geen college" was me gestuurd om half 12 gisteravond. En ik ben lekker terug mijn nest in gegaan. Om 8.30 ben ik uiteindelijk wel opgestaan. Ik heb de beestjes verzorgt, spullen bij elkaar geraapt, afval weggegooid en gechilled totdat ik me om iets voor enen bedacht dat douchen en aankleden eigenlijk best ook een goed idee is als je om 1 uur wilt vertrekken.

Het is 13.15 geworden. Maar toen was ik op weg. Het was druk dus ik heb stevig doorgereden. Ik had 2 klevers achter me, op een punt dat ik ze er goed langs kon laten mochten ze voor en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Daarna heb ik rustig aan achter de klevers gereden. Een voldoende groot ruimtekussen zorgde ervoor dat ik niet hoefde te remmen maar zij zorgden ervoor dat ik lekker door kon rijden. Het is verbazingwekkend hoe vaak mensen die kleven de rem moeten gebruiken, terwijl ik hem eigenlijk altijd kon laten uitrollen tot de juiste snelheid. Leuk om dat soort dingen te zien.

Eenmaal thuis heb ik weer gechilled, daarna ben ik de hond 5 kwartier wezen uitlaten en daarna heb ik de paarden verzorgt. Dat was niet zoveel werk doordat mijn moeder over de dag heen steeds de poep al had geruimd bij Victor en de hooinetten vanmorgen al klaargezet waren. Dus daarna mijn ouders geholpen met mijn broertjes verjaardagsparty te regelen. Die had namelijk besloten dat het een piratenfeestje moest worden, alleen hij zou er pas om 19.30 op zijn vroegst zijn, dan moest hij nog boodschappen doen en zijn eerste gasten zouden er om 20 uur zijn. En in die tijd wilde hij ook nog eten. Hij heeft uiteindelijk samen met een gast bier gehaald (die persoon had een auto) en wij hebben de garage helemaal klaar gezet. Hij vond het geweldig, hij had het nooit zo uitgebreid gedaan zelf maar het maakte het absoluut wel extra leuk. Dat horen we graag.

De shetten hebben het warm gehad vandaag. Bezweette borstjes en oksels. Ook Victor plast veel meer dan normaal. Gelukkig voor de paardjes wordt het na het weekend kouder. En voor de hond is het ook fijn, hopelijk wordt het dan wat minder met pollen in de lucht. Hij is namelijk niet volledig jeukvrij, zelfs niet met prednison. Maar een hogere prednisondosis veroorzaakt een zombie-hond, en dat is ook niet fijn voor hem.

Ik heb nog een stuk in de bijbel gelezen vandaag. Ik ben nu bij genesis 22. Ook heb ik 22 minuten van 76.16 gezien. Die moet ik nog af kijken. Het was een fijne dag.

Groetjes, Domor.

Geen opmerkingen: