maandag 13 oktober 2014

Note to self

Echt niet bloggen op zondagavond tijdens een suikerdip. Daar worden je blogs niet beter van. Volgende zondag dus zorgen dat ik geen suikerdip krijg door verstandig te blijven eten. Ik zal het meemaken.

Vandaag ben ik opgestaan om 9.00 en als eerste ben ik mijn haren gaan wassen. Dat moest immers sowieso en dan kan ik er maar beter mee beginnen. Daarna heb ik eieren gekookt en ben ik gaan nadenken wat er eigenlijk allemaal vandaag moest gaan gebeuren. Ik was gaar, als een zachtgekookt ei (die ik zelf gekookt had, waren hard gekookt. Die kan je namelijk in de koelkast bewaren). Maar goed, toch ben ik maar braaf groene smoothie gaan maken, waarbij ik erachter kwam dat ik een deel van de boodschappen vergeten was.

Weer naar de supermarkt. Nu echt opletten dat ik geen domme dingen ging kopen en dus vantevoren een lijstje gemaakt en deze keer me er ook echt aan gehouden. Ik moest kiwi's, eieren, sla, ½L yoghurt en een ½L melk. De sla die ik had was namelijk niet goed meer en de kiwi's en eieren was ik vergeten. De yoghurt en de melk niet. Maar ik had bedacht dat ik wel een eiwitsmoothie wilde, en daarvoor heb je deze ingrediënten nodig. Alleen melk wordt de smaak te sterke en alleen yoghurt wordt te dik. Ik had namelijk nog een zakje hazelnoot nutella eiwitpoeder als proefverpakking liggen. En het was wel aangenaam. Het vulde flink.

Ik kreeg van Sanne een belletje of ik weer op Kenji wilde passen. Dat wilde ik wel en dus hadden we om 1 uur afgesproken om samen te gaan wandelen en daarna zou ik Kenji direct mee naar huis nemen terwijl zij naar haar werk ging. Het was gezellig om samen te wandelen, Kenji snapte alleen niet waarom zij aan het einde nou de andere kant op ging.

Met Kenji naast mij op zijn kussen (met een vestje over hem heen, want ik stook nog niet op mijn kamer, dus het is hier behoorlijk fris. Hij lag te bibberen), ben ik eens gaan puzzelen. Ik heb er een bestelling uit gedaan naar bodyenfitshop en toen ben ik bezig gegaan met partnerprogramma's. Als ik hier toch schrijf wat ik van iets vind, dan kan ik er net zo goed een linkje bij plaatsen als ik er tevreden mee bent en als me dat dan ook nog iets kan opleveren, dan is dat natuurlijk helemaal fijn. Weer een stapje voor #82: bedenk allerlei klusjes/baantjes die samen een basisinkomen kunnen vormen als de zelfvoorzienende boerderij er is.

Ik zal het plaatsen zodra ik ze binnen heb, het kost mensen die via die link iets kopen niets extra's en het brengt mij weer een stukje dichterbij mijn droomtoekomst. Dus ik zou het heel fijn vinden als jullie dan zo eens wat via een dergelijke link willen kopen. Maar dat is voor later.

Dat partnerprogramma regelen kostte nog best wel wat tijd, maar ik ben daarnaast ook bezig gegaan met FreeRice. Ik zit nu op 11% - 112K. Heel voorzichtig vordert het, vandaag had ik 10K. En ik ben weer verder gegaan aan Duolingo. Weer een stukje achterstand bijgewerkt qua woorden. En de pagina teruggevonden waar je dat het makkelijkste kan doen. Morgen weer een stuk.

Omdat ik merkte dat het lijnen, of breder gezegd, het eten, niet zo goed ging de afgelopen weken. Heb ik voor mijzelf maar weer een streepschema uitgeprint. Ik merk toch dat dit voor mij het fijnste werkt. Ik print dan voor 2 weken een rooster uit wat ik mag eten per dag (dat is 1 a4'tje) met per dag nog iets ruimte om er wat bij te schrijven. En elke keer als ik wat eet, dan moet/mag ik het wegstrepen. Eet ik iets dat niet op het lijstje staat, dan moet ik het erbij schrijven (en dan wegstrepen). Voor vandaag heb ik nog een halve liter smoothie, een halve liter thee en een halve liter water op het programma staan. Ik heb 1 ei en 1 kippenvleugel extra gegeten, dus ik heb het keurig gedaan. Trots op mijzelf.

Qua to-do list ben ik ook een eind gekomen, maar de belangrijkste heb ik overgeslagen. Dat moet ik morgen wel echt doen. Namelijk, werken aan celbiologie. Maar goed, vanavond niet meer. Ik wil namelijk ook op tijd naar bed toe, en 22 uur gaat niet meer lukken, maar 23 uur nog net wel.

Vandaag weer braaf de plank gedaan. Het had gisteren 45 seconden moeten zijn i.p.v. 40, maar dat heb ik mijzelf vergeven. Vandaag moest het nogmaals 45 seconden zijn en die heb ik gedaan. Morgen wordt het alweer 60 seconden, pittig! Maar uiteindelijk wel goed te doen, denk ik. En ik heb de Exodus eindelijk uitgelezen. Ik snap dat het voor hen die het na willen bouwen nuttige informatie is, maar de verschillende soorten wol, hout, metalen, kruiden en exacte manieren van bouwen zijn echt niet aan mij besteed. Maar goed, ik heb het netjes afgerond. Morgen Leviticus, dat is een korter boek. Hopelijk rond ik die in één keer af.

Ik heb het boek: "The Arabian Art of Taming and Training Wild and Vicious Horses" uit. Dus die mag ook afgestreept worden. En ik ben druk bezig in "Among the farmyard people" wat gaat over de dieren van de boerderij die allerlei verhaaltjes vertellen over hoe dieren wijs worden, of het niet overleven. Duidelijk kinderverhaaltjes die de kinderen moet leren te gehoorzamen naar hun ouders. Maar zeker leuk om eens te lezen. Ik ben al weer over de helft, het schiet op.

Alweer heb ik geen documentaire gekeken, daar neem ik de rust niet voor, merk ik. Maar ook dat komt wel. Ik merk dat er wel steeds meer rust en effectiviteit in mijn handelingen komt. Waardoor ik steeds meer voor elkaar krijg.

Nou, een beetje een saaie blog, er is vandaag gewoon niks spannends gebeurd. Maar goed, de dag is wel eindig. Het is 22.33 en ik ga douchen en naar bed. Eindelijk eens een beetje op tijd. Tot morgen!

Groetjes, Domor.

Geen opmerkingen: