zaterdag 11 oktober 2014

Rij mee met Victor door de stad

Vandaag eigenlijk geen tijd om te bloggen, maar het was zo gaaf dat ik het toch even moest delen. Ik heb vanmorgen een buitenrit op Victor gereden en ik heb het gefilmd vanuit het zadel. Niet bijzonder, zou je denken. Dat doen meer mensen en je krijgt er wat wiebelige filmpjes van. Behalve dan dat ik anderhalf jaar geleden iemand gevraagd heb het gedrag van Victor te filmen. Dit was buiten namelijk dusdanig extreem dat het onverantwoord was om nog buiten te rijden (de gefilmde rit is de laatste buitenrit voor een jaar tijd geweest). Laat staan dat ik het zelf kon filmen, met de teugels in mijn ene hand en mijn telefoon in de andere. Maar nu dus toch.

Tussen filmpje 3 en 4  (door de man aan het einde van filmpje 3) is er nog een foto van ons gemaakt. Zo zien we er dus uit als duo:


Victor wilde al verder, dus ik was een ophouding aan het maken. Ik wilde namelijk wel graag mijn telefoon ook weer terug. De man was voor mij een wildvreemde. Maar ik ben hem wel dankbaar voor het aanbod (en de foto).

Goed. Deel 1. Voor Hellevoeters, net na het politiebureau richting de potloodtoren (ook wel het melkpak genoemd). Het filmpje eindigt bij de recent opgeknapte brug waar aan het begin en einde een dikke betonrichel is die bijt volgens Victor. Daar had ik dus 2 handen nodig (maar op zich geen probleem, alleen geen mogelijkheid om te filmen).En dan over naar deel 2. Wat eigenlijk deel 2 had moeten worden is een filmpje van 2 seconden geworden. Langs de shell met vlaggen, overstekende auto's, een werkende wasstraat en iemand die zijn auto aan het uitzuigen was (en druk bij de pomp). Maar helaas, geen film van dat. Dus dan maar de draf. Zie hier, een stukje draven:Deel 3 alweer. Mijn taalgebruik had op een bepaald punt netter kunnen zijn. Maar als ik tegen Victor zeg te wachten, dan verwacht ik dat hij wacht en niet net voor een auto besluit dat hij wel voorrang kan nemen. En daarna de dijk op, tussen de hekjes door.Het laatste deel, deel 4. De eerste minuut is gewoon rechtdoor stappen. Voor degene die dat ondertussen wel gezien hebben, bij 1.10 komt mijn afslag in beeld en op 1.30 neem ik deze. Het "rustig aan" slaat op het feit dat hij de laatste 2 keer dacht het ook wel in draf te kunnen doen. Mag niet van mij, en dat vindt hij flauw. Ik vind het voornamelijk onverantwoord. En daarna door naar huis, het was weer een heerlijke buitenrit.Wie zich nu afvraagt hoe erg het gedrag van Victor nou zou kunnen zijn geweest als je dit zo ziet, hier het filmpje van anderhalf jaar terug. Hij is door de filmer van het erf af begeleidt en op de achtergrond zie je nog het erf liggen. Na het spoken direct aan het begin van het filmpje, gaat het op 3.15 tot ongeveer 7.30 verder. En dan weer vanaf 9.45 tot ongeveer 13.00.


Ik voel nog de adrenaline opkomen als ik er naar kijk. Op dat moment overigens niet echt. Ik was niet zo kalm als ik had moeten zijn, maar er was geen paniek of zo. Gelukkig, want dan had het nog veel gevaarlijker geweest. Ik kan me gelukkig prijzen met kalmte in een crisissituatie, maar daarna krijg ik de tik echt nog wel. Toch ben ik er heel gelukkig mee, want het heeft me al in meerdere situaties ontzettend geholpen.

Goed, dat was het eigenlijk weer voor vandaag. De bijrijdster kan vanwege gescheurde enkelbanden de komende tijd niet rijden. En de dag was vol met niks werkelijks om over te schrijven.

Tot morgen. Groetjes, Domor Verbeuk.

Geen opmerkingen: