dinsdag 21 oktober 2014

Stap voor stap

Vanmorgen ging weer om 6 uur de wekker, ik kwam iets minder makkelijk mijn bed uit dan gisteren maar 3 over 6 was ik eruit en na enige tijd (aankleden, eten en een computerrondje doen) was ik min of meer wakker en ben ik gaan wandelen. Heerlijk vind ik het, een nieuwe dag beginnen met beweging. Buiten lekker de groene smoothie opdrinken tijdens de pauze en daarna, als ik terugkom, heb ik gewoon nog een hele dag voor me. En dus genoot ik, het was namelijk wel winderig maar ook zeer goed weer.

Eenmaal terug heb ik mijn to-do lijstje maar geschreven en dat was een stevige lijst geworden. Kijken hoever ik kom, was de gedachte, maar eigenlijk wilde ik het wel allemaal afkrijgen. Dat is niet gelukt. Voor een deel omdat ik nog een keer ben gaan wandelen 's avonds en voor een deel omdat ik het vergeten ben. Ik heb uiteindelijk niet aan Wereldfilosofie gewerkt, niet afgewassen en niet mijn afval weggegooid. Dat laatste was ik vergeten, dat had ik namelijk prima kunnen doen bij het wandelen 's avonds, maar nu ga ik er niet meer voor lopen, dat wordt morgen.

Nu ik genoemd heb wat ik niet gehaald heb, kan ik door naar wat ik allemaal wel gehaald heb. Ik heb bijvoorbeeld toch aan #7 gewerkt, 2 vragen van celbiologie heb ik gedaan. Dat klinkt niet veel (en misschien is het dat ook eigenlijk niet), maar ik was aan het eind van de tweede vraag serieus misselijk van de inspanning. Celbiologie geeft zo'n (eigenlijk onlogische) weerzin en spanning, dat ik dus heel trots ben als ik in ieder geval 2 vragen gedaan heb.

Ook aan #9 wordt gewerkt. Ik heb dus 3 uur gewandeld (= ruim 12km), dat doe ik niet meer met runkeeper want ik ga steeds harder wandelen om mijn gemiddelde omhoog te krijgen. Dat klinkt positief, behalve dan dat ik de dag daarna mank loop, dus dat pak ik later wel op als ik weer wat meer conditie heb. En ik heb me volledig aan mijn streeplijst gehouden. Ik heb alleen één portie groente niet gegeten, maar met 1.5L groene smoothie, een halve komkommer, 100g tomaat en 2 bladen ijsbergsla heb ik toch wel groenten binnen gekregen. Ik moet nog een ¼L thee en dan is het klaar voor vandaag. Gisteren ging ook al heel goed (en zondag niet slecht). Echt leuk, ik ben nieuwsgierig naar het resultaat maandag. De fatburner 's ochtends vroeg gaat goed.

#21, duolingo oftewel Frans leren. Daar liep ik best wel mee achter. Maar vandaag heb ik eens flink mijn schouders eronder gezet en alles weer terug op niveau gebracht. Na enig zoeken ook het aantal nu gekende woorden gevonden, dat zijn er 192 v.d. 300 die ik er wil kennen. Gaat de goede kant op!

#23: de bijbel lezen. Ik heb Leviticus eindelijk uit. Die ging niet zo vlot als verwacht maar het is nu dan toch gebeurd. Ik had wat ruzie met de site waar ik het altijd op las en nu heb ik mijn handen dan toch weten te leggen op een ebook-versie van de vertaling die ik lees. Dus nu kan ik het gewoon verder in Calibre, mijn digitale bibliotheek, lezen.

#24: lees de Torah. Dat wordt een beetje aangepast naar lees hoe het joodse geloof het oude testament interpreteert. Uiteindelijk is de Torah namelijk gewoon een deel Oud testament. En dat lees ik al met de bijbel. Ik heb er een site voor gevonden en die ga ik (na de bijbel gelezen te hebben) gebruiken om me verder in het Joodse geloof te verdiepen.

#34: de plank van vandaag is ook weer gedaan. Die was pittig, maar hij is gelukt. Morgen gelukkig nog een keer 60 seconde, ik weet niet of ik meer zou volhouden namelijk (en overmorgen trouwens ook).

#39: 30 dagen achter elkaar min. 2 uur wandelen. Officieel heb ik die nog niet begonnen, ik moet namelijk even bedenken hoe ik die exact ga uitwerken. Of ik hem zo hou, dan duurt het nog wel even voordat ik hem ga uitvoeren, of dat ik hem aanpas naar 30 werkdagen, zodat ik in ieder geval zaterdag niet hoef te lopen (en officieel ook zondag niet). Op zaterdag past het er vaak namelijk bijna niet tussen omdat ik dan bij mijn ouders met alle beesten bezig ben. Maar ik loop de afgelopen dagen wel steeds minimaal 2 uur, dus ik zet doel 39 er toch bij.

#48+#57: maak een tekening van Victor en schets een schetsboek vol. De schets van Victor lijkt nog niet goed genoeg op Victor om te zeggen dat ik hem getekend heb, maar ik ben er aan bezig. Het is in ieder geval weer een schets erbij in mijn schetsboek.

#52: ik ben weer verder gegaan in The Maze Runner. Ik heb op het moment 5 boeken gelezen en ik ben er in 3 bezig (waarvan 1 actief). Het boek is ontzettend goed dus ik vind het nog altijd verre van een straf om het te lezen. Wel om het weg te leggen, ik moet mijzelf steeds echt losweken anders ben ik zo uren verder. En dat kan niet, want ik had nog meer te doen.

#64: zoals theedrinken. Vandaag heb ik Vanillethee gedronken, ik ben niet overtuigd. Gisteren Chinese Gun Powder tea, ook niet overtuigend. Wel begin ik steeds dichter bij de 10 te raken. In ieder geval al 6 en verder moet ik even kijken wat ik al gedronken heb (niet netjes opgeschreven en ik kan het zo snel niet bedenken).

#76: documentaires kijken is een reëler doel als ik zeg dat ik The maze runner weg moet leggen om meer te doen. En dus heb ik de documentaire over wikileaks bekeken. Het heeft me direct ook een idee gegeven voor cultuurfilosofie. Of ik dat echt ga uitvoeren, weet ik nog niet zeker, maar het is in ieder geval 1 die op mijn lijstje gaat.

#77: FreeRice gaat ook door. 12 x 12 k heb ik gehaald. Juist ja, 144.000 rijstkorrels staan op mijn naam en grotendeels via de rekensommen moet ik zeggen. Maar ik probeer ook regelmatig de engelse woordjes mee te pakken, leer ik er toch nog van.

Dat was het qua doelen wel. Voor de rest heb ik haren wassen van mijn lisjtje mogen strepen, water cavia's verversen (dat was gisteren bij het verschonen er tussendoor geglipt) en nu mag ik blog schrijven afstrepen.Ik heb mijn Day0 lijstje bijgewerkt. Ik kwam erachter dat ik 2 doelen nog niet groen had gemaakt (#87 en #38), dus dat heb ik nu ook netjes gedaan. Het was een mooie dag.


Om mee af te sluiten. Ik vind het gewoon een vrolijk nummer. Tot morgen!

Geen opmerkingen: