maandag 6 oktober 2014

Terug het ritme vinden

De komende 3 weken heb ik geen college. In die drie weken wil ik mijn bachelor zo veel mogelijk afronden en dat begint met een goed ritme te creëren. En dat begint voor mij met het maken van groene smoothies. En dat heb ik dus braaf gedaan. Net als de boodschappen. Die waren nog niet helemaal ideaal, maar al een stuk beter dan de afgelopen tijd.

Ik heb een grote pan linzen-nog wat-soep op mijn fornuis staan. Hij is wat vaag, maar dat krijg je als je steeds de helft van de ingrediënten vergeet, maar op zich wel ontzettend lekker. Zo meteen moet ik netjes een lijstje schrijven wat ik morgen mag eten, dat gaat beter dan steeds gokken is mijn ervaring. Voor deze week hoef ik in ieder geval geen boodschappen meer te doen, en nu moet ik streng zijn voor mijzelf en het werkelijk niet doen. Maar het gaat goedkomen.

Vanmorgen heb ik eerst uitgeslapen, het was gisteren na twaalven voordat ik eindelijk lag en ik kan nou eenmaal slecht tegen te weinig slaap. En ik ben vanmorgen behoorlijk actief geweest, die soep heb ik gekookt en de smoothies heb ik gemaakt, boodschappen gedaan en nog wat opgeruimd. En nog meer dingen maar die ben ik vergeten.

's middags ben ik gaan wandelen. Ik heb nog een uiterst informatief praatje gehad met mijn overbuurman. Nu weet ik hoe de wasmachine geregeld is officieel en dat de gangkast die ik stilletjes geconfisqueerd heb, werkelijk min of meer van mij is vanuit een oude afspraak. Dat is fijn, want de beheerder had gezegd dat ik geen gangkast had, maar ik had wel een gangkastsleutel (en je krijgt nooit onnodige sleutels). Ik heb dus correct gehandeld. Hij heeft weer van mij geleerd dat hij wel afdelingsvertegenwoordiger moest worden van zijn "afdeling" van wel 1 combi-kamer. Anders krijgt hij zijn schoonmaakgeld niet terug. Een beetje random, maar dat ligt aan het feit dat er maar een paar van dit soort kamers/afdelingen zijn. Afhankelijk van hoe je telt, 12 of 18 stuks op een gebouw van 160 afdelingen. Maar hij ging het regelen.

Vandaag 76.16 afgekeken. The seven wonders of the buddhist world. en ik heb de volgende film over het boeddhisme al klaar liggen en ik ga het boek er ook bijpakken (Boeddha in 5 weken), want deze kennis kan ik toepassen op Wereldfilosofie, wat weer een bijdrage levert aan mijn bachelor.

Ook heb ik de plank weer opgepakt. Dat moest op een maandag beginnen en aangezien ik het bijna vergeten was, heb ik het zojuist maar gedaan. Ook heb ik vandaag een facebookpost geplaatst voor de SFO over de koffie-actie van morgen. Hopelijk krijg ik daarvan (of van de twee eerdere koffie-acties) een foto doorgestuurd zodat ik die van donderdag kan aankondigen met foto.

Zojuist ook maar even Cold Turkey ingesteld. Morgen van 8 tot 12 geen chill-sites en van 13-17 ook geen chill-sites. Want daar is vandaag wel te veel tijd in gaan zitten. Morgenochtend weer FreeRice oppakken en Duolingo. Want zeker die laatste ligt al weer even stil. En misschien nogmaals Victor schetsen of een stukje in de bijbel lezen.

Voor NaNoWriMo (www.nanowrimo.org) heb ik vandaag alvast nog wat chocolade gekocht. Eigenlijk had ik het gekocht omdat ik graag een stukje chocolade wilde (en ik heb er dus ook 1 blokje van gegeten). Maar eerlijk gezegd had ik vandaag al genoeg gesnoept. Dus ging ik tellen. Als het er 11 waren, dan waren ze voor Nano, met meer mocht ik het tot 11 reduceren en als het er minder waren, dan mocht ik het deze dagen opeten. Het waren er 11...

Waarom nou 11? Ik had al eerder iets van chocolade gekocht en dat bleken er 40 te zijn. Na één te snoepen dus 39. En ik heb er in totaal 50 nodig. Met Nanowrimo schrijf je namelijk een boek van 50.000 woorden in 30 dagen (november). En ik wil mijzelf voor iedere 1.000 woorden belonen. Waar het boek over gaat? Ik ben er nog niet 100% uit. Ook niet of ik het met jullie ga delen of alleen de word-count door zal geven. "No plot, no problem" is een boek geschreven voor Nanowrimo. Ik doe het al jaren en het is echt ontzettend leuk. Een boek schrijf je normaal namelijk niet. Het is altijd een ooit-klusje. Maar nu heb je een vaste deadline en een omhulsel van een aantal woorden, waardoor het iets makkelijker wordt. En je leert te gaan voor kwantiteit in plaats van kwaliteit, wat verbazingwekkend vaak toch kwaliteit oplevert. Ik heb ook netjes al Write Or Die Desktop Edition geïnstalleerd. De beste 10 dollar die ik ooit heb uitgegeven (ik heb voor de rest nog nooit dollars uitgegeven, maar dat is bijzaak), en al jaren terug. Maar ik ben nog altijd er erg blij mee.

Goed, tijd vliegt als je lol hebt. Ik ga naar bed.

Groetjes, Domor.

Geen opmerkingen: