vrijdag 10 oktober 2014

To-do list

Het was even een klusje, een to-do list maken. Maar eenmaal uitgeschreven had ik echt het gevoel dat er in ieder geval zo veel op stond dat ik het niet af ging krijgen. Maar dat het theoretisch wel mogelijk zou moeten zijn. Bed verschonen, was verzamelen, toilet schoonmaken, 2x ½L smoothie drinken, afwassen, exodus lezen, boek van de lijst lezen, paardenboek lezen, plank dag 5 doen, iets schetsen. en nog een flink aantal dingen die ik nu gewoonweg vergeten ben. En dat voor uiterlijk 13 uur, terwijl ik pas om 9 uur mijn bed uit kwam. Maar...

Het is wel allemaal af! Met tijd over. Ik heb twee doelen aangepast. De Exodus is van uitlezen naar 15 pagina's lezen gegaan en het boek van de plank moest ik 25 pagina's van lezen (en dat zijn er 35 geworden). Ondertussen had ik mijn moeder nog 2x aan de lijn om computertechnische hulp te bieden, dat is namelijk mijn werk voor een deel. En toen ben ik op pad gegaan.

De Alto deed het weer toppie. Ik ben nieuwsgierig wat ik gemiddeld deze ronde gereden heb. Het is van 2 weken + 5.75L benzine. Ik meet altijd hoe zuinig ik ben door de stand van de dagteller te delen door het aantal liter van de bon, vandaar de +5.75L. Vorige week deed namelijk het  pinapparaat bij de pomp het niet (dat hing aan de pomp als briefje) en ik had maar een tientje contant mee. Daar heb ik dan maar zoveel mogelijk voor getankt met dit als resultaat. Nu moet ik wel echt tanken voordat ik op pad ga, want ik heb er niet genoeg in zitten voor weer naar Wageningen te gaan.

Waar ik de afgelopen 2x echt debielen op de weg had op vrijdag tussen 13 en 15 uur en zondag idem dito, was het nu wel vol op de weg, maar niet echt druk (dus ook veel mogelijkheden om te wisselen tussen rechterbaan en linkerbaan) en reed het redelijk normaal. 1x een echte klever gehad en 1 malloot met een aanhanger die niet kon kiezen of hij 115 ging rijden waar je 100 mocht of toch maar 90 en dus daar steeds maar tussen wisselde. We hebben elkaar wel 10x de 70km die we vergelijkbaar aflegde. Nadat hij me voor een laatste keer inhaalde bij Spijkenisse in de buurt en daarna vlak voor me langs 2 banen naar rechts schoof, bleek hij te gaan stoppen bij de mac donalds. Ik denk geen onverstandige keuze, hersenen werken nou eenmaal op suikers/koolhydraten.

Maar al met al heb ik aangenaam gereden. Veel 110 of 105 kunnen rijden, op respectievelijk de rechter- en de middenbaan. En niet langzamer dan 90 gereden waar je minimaal 100 mocht. Vrachtwagens doen nu eenmaal hun werk. Hen neem ik dat ook nooit kwalijk (al hoop ik altijd wel dat ze net na me in plaats van net voor me de linkerbaan op schuiven, ik trek namelijk zeer langzaam op vanwege het vermogen dat mijn auto mist). Alleen jammer dat mijn blaas begon te protesteren toen ik pas op de helft van de route was. Stoppen hou ik van, maar ik ga dat de volgende keer denk ik toch maar doen, dit was niet grappig.

Eenmaal thuisgekomen even kort met mijn moeder bijgepraat, toen thee gezet, bij de thee nog wat verder bijgepraat en daarna ben ik Victor gaan longeren. Die was wat schrikachtig. Niet eens echt druk, maar hij ging van draf linksom wel opeens naar volle galop rechtsom, er liep iemand op de bouwplaats (naast de longeerplek). En zo had hij meer schrikmomenten. Het plan was om na het avondeten nog te gaan rijden, maar dat is er niet meer van gekomen.

Ik heb nog 1K aan FreeRice gedaan en nog iets aan Duolingo (die stonden ook op de to-do list). Die van FreeRice heb ik trouwens ook aangepast, dat was 10K maar de site was zo ontiegelijk langzaam dat dat echt niet op te brengen was. En dus heb ik voor deze hoeveelheid gekozen. Op volle snelheid is 10K in een half uur te doen. Nu was ik een kwartier bezig aan 1K. Daar heb ik het geduld niet voor.

Eenmaal weer thuisthuis gekomen heb ik Celbiologie direct naar mijzelf gemaild, dan kan ik dat in ieder geval niet meer vergeten.


Als afsluiter van de dag. Ik voel me in Paradise. Dit liedje herinnert me eraan dat ik er vooral van moet genieten en anderzijds niet mijn ogen moet sluiten voor mensen die wel een aangeboden hand kunnen gebruiken.

Mijn leven is goed, mijn leven is heerlijk, ik probeer graag iemand anders ook een beetje beter leven te bieden, door een kleine hulp.

Welterusten, tot morgen.

Groetjes, Domor.

Geen opmerkingen: