woensdag 12 november 2014

Geheimzinnige lezers

Vanmorgen niet gewandeld, maar uitgeslapen, want het was uiteindelijk middernacht voordat ik op bed lag. Dat uitslapen moet je overigens relatief zien, want ik kan dus alleen bij mijn ouders uitslapen. Hier werd ik gewoon wakker. Eerst om 6.30, daarna om 7.30 en uiteindelijk ben ik er maar om 7.50 uit gegaan. Toch ben ik duf en ik ging daar even aan toegeven. Dus niet gewandeld. Vanmiddag heb ik een uitje via mijn werk als bewonersvertegenwoordiger, dus dat is wel tof. En dan wil ik dus niet al te duf zijn, vandaar ook niet te vroeg opstaan. Slaapgebrek is nekkend bij mij, vanavond wordt het toch ook weer later dan gebruikelijk, dat kan ik op mijn vingers natellen.

Maar goed, geheimzinnige lezers. Blogger, waarmee ik mijn blog bijhoud, heeft iets cools. Het heet Statistieken. En omdat er eigenlijk nooit reacties geplaatst worden op mijn blog (tot nu toe 2 in totaal), houd ik graag een oogje op die statistieken. Het geeft namelijk inzicht of mijn blog ├╝berhaupt wel gelezen wordt. En dat wordt het, gemiddeld tussen de 20 en 30 keer per dag. En dat vind ik heel leuk, want daar plaats ik het uiteindelijk online voor. Dus vooral blijven komen.

Maar soms krijg je rare pieken in je statistieken. Recent was dat omdat ik mijn pagina van Lifehacks gedeeld had op een forum. Ik heb toen in 3 dagen ruim 250 views gehad en ondertussen is die pagina 288 keer bekeken (afgelopen maand, in totaal is hij 306x bekeken). Dus ondanks dat het een rare piek was, was hij verre van onverklaarbaar.

Maar vannacht had ik weer een piek. Tussen 1 (0 views, je kan per uur het aantal views zien) en 6 (1 view) is mijn blog 48x bekeken. Maar geen piek in mijn pagina's, geen piek in mijn verwijsurl's of sites en dus geen flauw idee in welk circuit mijn blog is rond gegaan, midden in de nacht.

Geheimzinnige lezers, nu ben ik nieuwsgierig ook. In totaal is mijn blog afgelopen maand 605 keer bekeken. Daarvan is dus 288x die pagina geweest en nu dus 48x vannacht. In periodes dat ik geen tijd/zin/energie/verhalen heb om te bloggen, zakken de views vrijwel direct terug naar 0-3 per dag, dus dat vertekent het beeld wel iets, en ik zie de lijn sowieso voorzichtig opwaarts gaan qua aantal bezoekers per dag. Maar een verdubbeling? Oh zo nieuwsgierig.

Maar goed, ik ga er niet achter komen. En ik ga het er dus hier maar bij laten.

Groetjes, Domor.

Geen opmerkingen: