donderdag 6 november 2014

Internet

Een kort stukje vandaag. Eigenlijk zou ik al op bed moeten liggen want mijn wekker gaat morgen om 6 uur, maar toch nog even bloggen. Ik heb vandaag weer wat schetsen gemaakt (5 stuks om precies te zijn), dus dat is weer een stukje vooruit gegaan. Vandaag heb ik niet aan nanowrimo gewerkt, het is er uiteindelijk niet van gekomen. Wel netjes (net als gisteren) weer smoothie gemaakt. De combinatie van géén oploskoffie en wel rode biet maakt dat het eruit ziet als frambozensap. Het is geen frambozensap. Het is wel prima te drinken.

Vandaag moest ik even wat halen bij de Bruna. Blijkbaar krijg je daar nu een gratis kraslot, altijd prijs, code in de computer invoeren. De mevrouw voor me had geen computer. Daarna was ik aan de beurt, het was 17.15 en de mevrouw die me hielp was duidelijk al aan het afschakelen, "jij hebt zeker wel een computer. En internet. Elke dag zeker." Ik knik vriendelijk, "Jep, ik heb het sowieso nodig voor mijn studie. Maar het levert me ook leuke contacten op die ik anders nooit gemaakt zou hebben." en dat is ook absoluut zo.

Zo ga ik morgenochtend voor college met 2 mensen meeten bij een tankstation langs de snelweg. 1 ken ik via het internet, de ander ken ik niet. Ook ik kom met zijn tweeën. Mijn tweede persoon ken ik via bokt, een paardenforum, ook via een meeting dat een ontzettend gezellige avond is geworden. Die tweede persoon vinden was nog niet direct zo makkelijk. Ik moest namelijk iemand hebben die hier wel voor in is (2 vrienden vallen af), een bepaald type karakter hebben, een ochtendmens (daar viel mijn beste vriendin af), in de buurt wonen (geen oud-klasgenoten dus) en kunnen (daar viel de 2e persoon die ik vroeg af. Die heeft morgen examen). En toen dacht ik aan het groepje van de meeting, met wie het nog niet gelukt is een tweede meeting te houden (maar nu wel in gang gezet is) en ik dacht, ik probeer het daar. Direct twee reacties van mensen die wel konden. Ook iemand die op het moment niet in de buurt is, die dus niet kon, maar wel direct reageerde. Dat vind ik zo tof.

Eigenlijk komt het dus weer op hetzelfde neer als eerder: "Durf te vragen en de wereld ligt voor je open." grappig dat ik dat niet eerder zo beseft heb. Maar het is in ieder geval mooi om te zien.


Goed, nog even eindigen met een clip. A goofy movie, een oudje van Disney die in mijn ogen onvoldoende credit krijgt. Hij is zeker de moeite waard om een keer te kijken (of vaker).

Groetjes, Domor.

Geen opmerkingen: