woensdag 19 november 2014

Van recept gegeten

Of iets dat klinkt als.

Het recept was:
fusilli (100g bereid)
kipfilet (125g)
rode paprika (75g)
prei (100g)
Taugé (50g)
Woksaus (75mL)
Totaal: 640kcal.

Het is zoiets geworden, maar toch een beetje anders:
pennen (100g bereid)
shoarmareepjes (125g)
rode paprika (75g)
prei (150g)
tomaat (120g)
wortel (75g)
mais (50g)
Totaal: 500kcal

Ik ben geen pasta-eter, dus ik heb maar twee soorten op voorraad normaal gesproken. Vermicelli en iets anders. Deze ronde had ik alleen vermicelli, dus ik moest weer gaan halen. Maar ik weet dat ik pennen fijner vind eten dan fusilli, dus dat was ingredient 1.

Kipfilet, de kipfilet zit in de vriezer. Diepgevroren en nog niet gesneden had ik daar niet heel veel zin in. Zeker niet omdat ik een bak shoarmareepjes in de koelkast heb staan die ik of op moet maken, of in moet vriezen. Ik ben niet voor dubbel werk. Dus de komende dagen eet ik shoarma.

Rode paprika,check!

Prei, die ging in eerste instantie de taugé volledig vervangen. Dat heeft hij ook wel gedaan ook. Vandaar 150g in plaats van een ons.

Ik heb geen saus over mijn eten over het algemeen. Ik zal niet zeggen dat het nooit voor komt, maar ik pak er niet snel naar. Zeker niet als die saus dan ook nog eens een derde van de kcal van de maaltijd is. Maar zo was de maaltijd toch wel erg kaal. En eigenlijk ben ik geen prei en geen rode paprika-fan. Dus ik moest er nog wat bij. Tomaat in plaats van tomatensaus, was niet zo lastig. Extra kleurtje nodig, dus een stuk winterpeen erin en uiteindelijk besloot ik toch maar een beetje mais toe te voegen. Gewoon lui, uit een potje, een half potje, maar het geeft wel net dat beetje extra. In ieder geval qua kleur.

Dus nu had ik lichtbruine pasta (want volkoren), donkerbruin vlees, rode tomaat en paprika, oranje wortel, groene prei en gele mais. Het is een prima maal geworden. Qua kcal wilde ik niet boven het originele recept gaan, dat is gelukt.Het is een recept uit een dieet dat ik begin dit jaar gevolgd heb, en waar ik ruim 12kg mee ben afgevallen. Aangezien ik de laatste tijd echt geen zin heb om te koken en vaak daardoor ongezond eet, kant en klaar eet (uit de diepvries, dat dan nog wel) of gewoon uberhaupt niet echt avondeten eet maar aan het snacken sla, heb ik besloten het weer op te pakken. Kijken of ik er nog weer minimaal 12kg af kan krijgen. Morgen maar wegen, dan heb ik weer een eikpunt.

Vandaag heb ik Numeri uitgelezen. Dus weer een stukje verder met #23. En ik heb de weeskinderenserie deel 1 "butterfly" uitgelezen. Daarnaast heb ik ook 10K aan rijstkorrels gescored. Vanavond nog even duolingo doen en dan heb ik alles weer opgepakt, geloof ik.

School gaat ook verder. Ik ben begonnen met het eerste verslag te herschrijven. Ik ben voor dat verslag namelijk bijgelezen. Voor de rest ben ik ziek. Verkouden. Dus ik ben even niet zo fysiek actief.

Groetjes, Domor Verbeuk.

Geen opmerkingen: