dinsdag 18 november 2014

Weer een boek

Ik ben op een leestoer. Gisteren "Oorlog zonder vrienden" gelezen, vandaag "Zigeunerkind". En daarnaast heb ik ook nog flink gelezen voor mijn minor Educatie. Ik ben weer begonnen aan de verslagen daarvoor.

Freerice ligt er het grootste gedeelte van de tijd uit of vrijwel uit, maar ik heb er de afgelopen dagen toch nog 3000 korrels bij weten te sprokkelen. Voor de rest probeer ik wat uit de bijbel te lezen. Vandaag t/m Numeri 10 gelezen.

zo meteen moet ik nog even aan mijn schoolwerk. Ik wil daar toch steeds verder mee gaan. Dan kan ik eindelijk mijn bachelor op een keer afronden, dat zal een hoop schelen.

Vandaag ben ik samen met Sanne een nieuw tuigje voor Kenji wezen kopen. Het tuigje dat ze had was niet geschikt voor hardlopen. Of eigenlijk voor welk gebruik dan ook, behalve zijn dekje op zijn plek houden. Nu heeft hij een Tre Ponti tuigje en hij loopt er direct mee alsof hij nooit anders gedaan heeft. Ik heb een slechte invloed op Sanne, want ze heeft er toen direct maar een passende lijn bij gekocht, want rood paste echt niet bij een zwart-legergroen tuigje. Ik heb het beestje (of eigenlijk zijn baasje) verwend met een passend zwart halsbandje. Dan heeft ze gewoon een volledige set bij elkaar. Kenji paste precies in het kleinste maat tuig, het is echt maar een mini-hondje.

Binnenkort kijken of ik Boris eens een paar dagen mee kan krijgen. Ik wil voor hem namelijk eigenlijk ook een bepaald type tuigje maar hij valt net eronder qua gewichtsindeling. De tuigjes zijn voor 10-25kg en Boris weegt 9.5. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het kan het wel zijn. Boris is namelijk toch een redelijk slanke hoog op zijn poten staande hond, waardoor het gewicht ook nog eens anders verdeeld is dan bijvoorbeeld een franse bulldog en hij dus een relatief smalle ribbenkast heeft. Het wordt dus passen. Hij heeft wel al een Tre Ponti tuigje, maar hij haat het dat hij in het tuigje moet stappen, dus vandaar een ander model.

Dat was het wel min of meer. Tot morgen.

Groetjes, Domor Verbeuk.


Geen opmerkingen: