donderdag 22 januari 2015

43 - appel

Hard bezig met mijn Educatie-verslagen kwam ik de volgende aantekening tegen.


?

Ik had geen flauw idee wat ik hier nou in gedachten had. De meeste dingen herken ik wel maar dit? Dus zette ik het op twitter. Of iemand nog een idee had. Toen ik hem vanuit een twitterhoek zag (dus iets afgeknipt) zag ik het opeens.

Dat ik het niet eerder zag.
Hoewel...
Dat is eigenlijk best logisch.

Maar het is dus een gevalletje 43 - appel (- banaan).

Juist ja, een gevalletje 43-appel. Al enig idee?

Het is een spelletje uit mijn familie en het is heel simpel. Er zijn slechts 2 (bij sommige mensen 3) regels:

1 - je reageert met het eerst woord dat in je opkomt als je het woord van de ander hoort
2 - dubbelen zijn niet toegestaan (en dus moet je soms regel 1 verbreken)
(3 - niet vulgair worden)

Regel nummer 3 is in onze familie niet nodig, maar bij sommige anderen waarmee ik het spelletje heb gespeeld wel.

En dus kan je van kaars naar Platypus komen in 3 stappen. Of van Anky naar bom in 3 stappen (Anky - Bonfire - Vuur - Bom). Mijn broertje is niet zo'n fan van de politie (iets met het weigeren van verlichting dragen op de fiets) en toen zag ik een politieauto staan maar hij niet. "Politie - Flikkers - Deur - Oeps" Juist ja, een politiewagen met 4 agenten met de deuren open. Ik geloof niet dat ze het gehoord hebben. Normaal is hij subtieler, maar dat is precies bij dit spel niet de bedoeling.

Het is trouwens ook erg geschikt als inspiratiebron voor het schrijven van een verhaal. Vrienden zijn er vaak wel voor in voor een tijdje en het geeft hele leuke gesprekken. En het geeft ook inzicht in de gedachtegang van mensen. Bonfire kwam namelijk in een andere keer 43-appel ook terug maar toen was het antwoord niet Vuur maar Dood, en zo zijn er meer grappige situaties en inzichten geweest.

Een korte blog deze keer. Maar ik vond hem toch zeker de moeite om hem te delen.

Groetjes Domor Verbeuk.

Ps. Het startwoord is Rennen, wie geeft het volgende woord in de comments?

Geen opmerkingen: