dinsdag 13 januari 2015

Bewonersvergadering geslaagd!

Voor mij altijd weer een spannend moment, die bewonersvergadering. Zeker als hij al 3 keer is uitgesteld en de gastspreker ook al niet lukte. Het plan was September maar hij is nu dan toch gehouden (keurig binnen het verplichte termijn van een jaar trouwens, de vorige was in februari, maar het liefst heb ik er 2 per jaar).

En het was een succes. Zoals standaard werden de koekjes en het drinken tijdens de vergadering niet aangebroken, maar bij het naborrelen is het drinken toch nog grotendeels opgegaan (gelukkig) en de koekjes voor de helft. De vergadering begon met nog meer stoelen halen, want ik heb op mijn kamer 11 stoelen (incl. kruk), dat is in mijn ogen best een hoop aangezien ik alleen woon en geen feestjes-mens ben. Maar we waren uiteindelijk met 15 man, terwijl er nog 4 zich uiteindelijk toch afgemeld hadden na aanmelding (2 vanwege ziekte, 2 omdat ze het vergeten waren en andere afspraken hadden). De beheerder van het complex was er ook bij en dat was zeker nuttig, maar anderzijds is er tijdens de nabespreking wel besloten om het principe van 1x wel, 1x niet de beheerder erbij aangehouden gaat worden. Want hij is wel behoorlijk nadrukkelijk aanwezig en sommige mensen vinden het dan lastig om te klagen.

Ik heb geen foto's, niet aan gedacht. Maar het was wel goed voor mijn kamer. Ik moest namelijk wat aan de schuif gaan om het te laten passen en ik heb alles weer netjes gezogen en gedweild. Zuigen doe ik nog wel regelmatig, maar dweilen schiet er wel erg vaak bij in. Maar nu is alles weer regelt en ik wil het nu netjes gaan bijhouden.

Het oud papier, plastic, groenafval en restafval is ook allemaal weggegooid (alleen de plastic fles moet nog even aan de plastic container gebonden worden met een touwtje, we hebben afhalers). Sommige waren nog niet vol maar het oud papier was er al 2x tussendoor geschoten dus die moest nu echt.

Omdat ik toch aan het schuiven moest, heb ik bij het terugzetten van de tafels eens goed nagedacht en besloten tot een iets andere inrichting van mijn accessoires. Ik moet er nog wel aan wennen, maar ik ben er toch wel blij mee. Ook dat is geslaagd.En ik heb de notulen gisteravond direct na de vergadering uitgewerkt. Dat is een primeur, want ik liet ze eerder vreselijk lang liggen (mijn dieptepunt staat op een maand). Overigens was dit de hoogste opkomst tot nu toe en heb ik niet eens meer posters opgehangen in de trappenhuizen, dit omdat ik met 15/16 man ook wel redelijk het maximum aantal mensen in mijn kamer (zou hebben) bereik(t). Gelukkig maar, want mijn kamer zat nu ook wel echt vol. Ik ga erover nadenken hoe ik dit probleem kan tackelen, want ik wil op zich wel meer mensen kunnen ontvangen. Ik vertegenwoordig een complex van 150 afdelingen ongeveer, dus een opkomst van 10% is nog niet echt heel ruig (wel beter dan gemiddeld) en in principe zijn (gewone) bewoners ook welkom, dus dan wordt het 1000 man die kunnen komen. Dat ga ik nooit kwijt kunnen, maar het is dus wel iets om rekening mee te houden.

Er zijn uit deze vergadering geen grote dingen gekomen. Het was zeker nuttig, maar op het moment zijn er geen duidelijke problemen. En dat maakt de opkomst juist extra bijzonder. Veel opkomst betekent eigenlijk altijd serieuze problemen, maar de klachten en suggesties die ik langs hoorde komen lagen in de lijn van wat ik tijdens de koffie-actie (bij de ingang van het gebouw met gratis koffie/thee met mok staan) en de kerst-actie (bij een klein presentje langs alle afdelingen gaan en direct vragen voor tips, suggesties of klachten) hoorde aan opmerkingen. Niet iets dat echt problematisch was. Dus ik ben helemaal gelukkig.

En nu ben ik een beetje suf, dus zo maar even mijn smoothie opdrinken en dan maar gaan wandelen. Daarna aan de slag, school is weer vol in the picture.

Groetjes, Domor Verbeuk.

Geen opmerkingen: