donderdag 15 januari 2015

Het genot van ingelopen kisten

Dat ga ik komend weekend weer ondervinden. Geen blaren van 5km lopen, geen "shit, het is 7 verdiepingen naar beneden en de lift is net vertrokken", helaas ook geen strakke kisten. Maar ja, ze zitten tenminste wel comfortabel. En toch heb ik afgelopen week op nieuwe kisten gelopen zo veel mogelijk.

Het resultaat mag er zijn, ik zeg altijd dat ze met 100km wel min of meer ingelopen zijn. Dan kan ik er 16km mee lopen zonder dat mijn voeten mij vervloeken (mits de blaren van het inlopen genezen zijn). Ik heb er nu 24km op zitten. De eerste 2 km kwamen van 1 januari. De eerste blaar was ook van toen, dat was een beste. En de rest is van afgelopen zondag (1km), maandag (5km), woensdag (5km) en donderdag (11km). Maandag heb ik ook nog een stevige blaar opgelopen, dus daarvoor is het ook goed als ik even mijn oude kisten draag. Dan kan ik zondag weer aan de slag met kisten inlopen.


Nieuw en oud naast elkaar. Ik ben weer eens te lang op mijn oude kisten doorgelopen dus het verschil is groter dan nodig is. Als ik netjes na een jaar mijn kisten vervang (in plaats van ruim anderhalf jaar), dan is de overstap veel kleiner en loop ik het laatste eind van mijn kisten niet scheef. Het profiel is dus oorspronkelijk hetzelfde.

Ik ben wel even terug in mijn uitstelpatroon gevallen, dus daar moet ik vanaf zondag weer  echt mee aan de slag. Maar dat komt goed.

Zo meteen de rest van mijn erwtensoep invriezen. Eergisteren had ik een grote pan erwtensoep gemaakt. Omdat ik er zo'n hekel aan heb dat mijn pan eigenlijk altijd te klein is, ben ik nu maar gewoon naar de winkel gegaan (terwijl het eerste deel van de soep al aan het pruttelen was) en heb een 6.5L soeppan gekocht. Eindelijk een pan waar de soep gewoon ruimschoot in kan! Ik kwam uiteindelijk uit op ruim 4L soep. Ook direct goede invriesbakjes gekocht, zodat dat ook geen probleem meer is en die avond heerlijk erwtensoep gegeten.

Gisteren sprak ik via facebook Sanne weer eens. En ik vroeg of ze al plannen voor het avondeten had. Vanaf toen wel, dus we hebben gezellig eerst boodschappen gedaan (broodjes, ham en boter gehaald) en daarna zijn we bij mij thuis erwtensoep gaan eten. Het was ouderwets gezellig, het was echt een leuke avond.

En nu is het vrijdagochtend, nog even de laatste dingetjes regelen en dan... WEEKEND!

Groetjes, Domor Verbeuk.

Geen opmerkingen: