maandag 19 januari 2015

Internet eruit

Het is nu 7.37 en het internet ligt eruit. Wanneer deze blog er precies op komt weet ik dus nog niet. Maar goed, ik ben er in ieder geval aan begonnen en als hij af is mag hij van mijn to-do lijstje afgestreept worden.

Ik heb op mijn to-do lijstje een DZP staan, namelijk 2 stuks fruit groenten per dag eten voor 30 dagen. Dat verander ik naar 30 werkdagen, want anders is het bijna niet voor elkaar te krijgen. Het loopt bij mijn ouders thuis altijd te rommelig om daar bewust op te letten. Net als 8km wandelen (#39 wordt daar naar aangepast). Daar kom ik soms wel aan en soms niet bij mijn ouders, maar daar is bijna niet aan te sturen, dus dat worden ook werkdagen. En dus staat hij er voor vandaag ook op. Net als stukjes Frans, bijbel, (1k) freerice, een stukje borduren en een kleurplaat kleuren.

#81 ga ik ook maar beginnen. Geef niet meer dan 10€/week uit aan niet-vaste lasten. Dat wordt best een beetje een uitdaging, want ik ben op een geld-uitgeeftour heb ik gemerkt. Maar daarom is het juist extra goed om weer even de rem aan te trekken. Ik moet deze week nog hooi voor de cavia’s en yoghurt. Voor de rest hoef ik volgens mij helemaal niks meer te kopen. Ik heb afvalshakes liggen, voldoende groenten en fruit en ook kleding is op het moment voldoende. Maar het zal wel wennen worden.

Misschien zet ik mijzelf vanavond wel tot ET, één van de films die ik op mijn lijstje heb staan en ik al eerder bemachtigd heb. De documentaires staan allemaal online dus daar durf ik niets over te zeggen. En misschien zet ik me wel tot een artikel schrijven voor infonu.nl of begin ik netjes aan mijn website te bouwen. Allemaal dingen die ergens op mijn lange termijn to-do lijstje staan, maar eigenlijk wel moeten gebeuren. Net zo als de lijst met paardenboeken en de lijst met dvd’s die ik heb.

Ik heb dus nog een hoop te doen. Niet verkeerd, maar wel een hoop werk. En dus moet ik maar aan de slag gaan.

Het weekend was trouwens weer ouderwets druk maar erg gezellig. De hoefsmid is geweest en toen ik benoemde dat ik de straal van één van de hoeven van Victor had bijgesneden met een aardappelschilmesje omdat hij daar rotstraal onder begon te ontwikkelen kwam een uitgebreide uitleg bij iedere hoef wat wel en niet weg te snijden en heb ik 2 oude renetten van hem gekregen. Deze zijn wel wat dun (vandaar dat hij ze niet meer hoefde) waardoor ze iets flexibel zijn. Maar aangezien ik in principe alleen de stralen bij wil houden, is dat geen probleem. Nu komt er wel nog een vijl en een schort op mijn verlanglijstje, maar omdat ik zojuist heb gezegd dat ik #81 ga doen deze week, stel ik dat bestellen nog even uit.

Zaterdag heb ik mijn broertje blij gemaakt door 2 tosti’s als lunch te halen bij de wildevaart. Boris was mee en deed het helemaal top! Heerlijk zo’n makkelijk hondje dat gewoon braaf blijft zitten omdat je gezegd hebt te zitten en te blijven. Af en toe er een snoepje (brokje) ingestopt en ik had er geen hond aan.

Daarna met het paard weggeweest, helaas besloot die midden in het ondergelopen grasveld te springen. Ik had hem even op een droog, redelijk stevig, braakliggend stukje terrein laten stuiteren omdat hij heel goed had gekeken en gesnuffeld bij de droogliggende boten (achter een hek, daar onderhouden ze die boten en knappen ze ze op) en bij een catamaran (die over het hek half hing). Waarvan hij best gespannen was geworden. Maar daarna verwacht ik dan wel dat hij weer normaal mee loopt. Hij had echter nog een laatste uitbarsting van 1 sprong (meer was het echt niet) en die deed hij precies langs het stukje waar er echt een laagje water over het gras stond. En daar staan dus nu 3 strepen en een aantal hoefafdrukken. Ik wilde de strepen nog dichtdrukken maar ik was er niet van overtuigd dat hij het bij die ene sprong zou laten, dus ik ben maar doorgelopen. En naderhand ben ik 20 minuten bezig geweest om zijn hoefschoenen schoon te krijgen. Ze waren alle vier tot de enkels in de modder geweest en dus was er nogal wat modder te verwijderen. Maar ik was toch trots op het paard want we hebben een flink stuk dijk gelopen en hij deed het echt goed. Uiteindelijk ben ik wel een krap uurtje met hem weggeweest.

En toen weer met de hond. Maar die hoefde toen niet zo lang. Die is toen maar een half uurtje geweest. Waarna ik het beenhammetje geregeld heb voor de oven en Terschelling-broertje de rest van het avondeten heeft geregeld want mijn ouders zouden pas bij etenstijd thuis komen.

Gisteren heb ik Terschellingbroertje naar Amersfoort gebracht. De navigatie heeft ons 2x in de steek gelaten waardoor we eerst zijn afslag hebben gemist en hij dus zijn trein en daardoor zijn boot niet ging halen (daarna kwamen we achter allerlei mensen die 80-90 reden op een weg waar je 120 mag, dus toen schoof hij nog een trein op, maar de boot vaart iedere 2.5? uur, zoiets, dus dat maakte niet uit). En toen ik hem afgezet had, besloot de navigatie bij mij bij Ede de afslag te missen zodat ik moest omkeren om de afslag toch nog te hebben. Ik weet direct weer waarom ik navigatie niet vertrouw.

Het is nu 8.08 en ik vind het een mooie tijd om af te ronden. Tot de volgende keer.


Groetjes, Domor Verbeuk.

Geen opmerkingen: