woensdag 21 januari 2015

Paardenboeken

Ik wou beginnen met: "Er zijn maar weinig dingen die ik niet kan weerstaan..." maar eigenlijk is dat niet waar. Ik ben op sommige fronten best materialistisch ingesteld en er zijn dus best wel wat dingen die ik niet kan weerstaan. Zeker in combinatie met een impulsieve geest, komt er bij mij nog wel eens wat binnen wandelen. Overigens heb ik bij "grote" aankopen (groter dan 5€) zelden spijt. Soms kan het ontzettend tegenvallen, maar dat ligt dan puur aan hoe het in de praktijk bevalt. Dat ligt dan niet aan het impulsieve kopen, maar aan het anders uitpakken.

Maar de gedachte achter die zin was, zoals de titel van deze blog al doet raden, mijn collectie paardenboeken. Die is namelijk redelijk aan de maat en ik dacht, laat ik eens een lijstje maken met welke boeken ik op het moment in Wageningen heb.
 • Vraag het Monty (Monty Roberts)
 • Groot paarden boek
 • Paardebenen (Evert Offereins)
 • Het Ruiterhandboek (Sarah Muir)
 • Paard en paardensport (Josee Hermsen)
 • Zo leert u paardrijden (Horts Stern)
 • Dressuuroefeningen van A tot Z (Britta Schöffmann)
 • Voedingswijzer paarden & pony's
 • Verlichte rijkunst (Heather Moffett)
 • Het rijpaard (perry Wood)
 • Paard zonder angst (Roger & Joanna Day)
 • De wereld van het paard
 • Paardenrassen encyclopedie (Susan Mcbane)
 • 100+ vragen over de voeding van het paard (Anneke Hallebeek)
En dan leen ik op het moment ook nog de boeken "Hoefproblemen (Rob van Nassau)", "The ultimate horse behaviour and training book (Linda Tellington)" en "Nutrition of the performance horse (EAAP n.111,2004)

Goed, dat zijn dus de boeken in Wageningen. Kijken of ik van het weekend tijd heb om te noteren welke boeken ik in Hellevoetsluis heb. In ieder geval deze:
 • De kleur van het paard
 • Marsterclass paardrijden (Jo Weeks)
 • Het atletische paard (Horst Becker)
 • Paard & Pony Logboek (Peter Bezuijen)
 • Paardenziekten (Christian Schacht)
 • Paardenvoeding (Margot Berger)
 • Optimaal paarden trainen (Richard Maxwell)
 • De volmaakte Princelyke Hoef-smidt (Steven van Esveldt)
 • De ervaren Koetzier (WED. van Esveldt en Holtrop)
 • Paardenkoopers, Pikeurs en Hoefsmids zakboek (J.S. Van Esveldt-Holtrop)
 • De Nederlandsche stalmeester (L.W.F Van Oebschelwitz)
 • Kijken door de ogen van het paard (Annemarie van der Toorn)
 • Gymnasium des Pferdes NL-versie (Gustav Steinbrecht)
 • Verbeter uw ruitervaardigheden (Tina Sederholm)
 • Optimaal paarden trainen (ichard Maxwell)
 • Het perfecte paard (Michael Peace & Lesley Bayley)
 • Handboek grondwerk met Paarden (Christine Lange)
 • Eerste hulpgids voor paard en ruiter (Karen Bush)
 • Paard en voer (Andrea Ellis)
En dit is nog maar een klein deel van mijn boeken, ik merk dat ik lang niet alle titels weet (deze kon ik nog redelijk makkelijk terugvinden vanwege facturen). Dus ik moet thuis hoog nodig netjes een lijstje maken met alle boeken. Voor de volgende keer, mijn collectie disney-dvd's. 

Ik ben niet aan het SOG'gen hoor (Studie ontwijkend gedrag), het lijkt alleen maar zo. Ik heb vandaag al aan mijn verslag gedacht, dus daar moet hij het maar mee doen. *zucht* ik ga zo netjes weer aan mijn verslag schrijven, dat staat namelijk al een week lang bovenaan mijn to-do lijst. En dus moet ik het echt gaan doen, het lucht straks ook op als het van mijn bordje is, maar tot dan? Is het gewoon nog een best klus.

Groetjes, Domor Verbeuk.

Geen opmerkingen: