vrijdag 8 december 2017

Trainen weer oppakken

Het is ondertussen ruim 2.5 jaar later. Ik heb mijn dames dus ook al weer 2.5 jaar en ik ben helemaal gelukkig met ze. Er zit een hoop aan, het zijn op allerlei punten niet de honden die ik had verwacht en ik heb een hoop moeten bijstellen. Maar ik ben absoluut dol op hen.

Wel ben ik ondertussen weer zoveel zwaarder geworden en dat is de reden dat ik deze blog weer oppak. Ik wil het weer oppakken. Ik ben er zo klaar mee dat mijn lijf mij in de weg zit. En dus heb ik zojuist, het is 23.52, een routine gedaan van 10 minuten, chair routine. Ik ben op zich absoluut niet gebonden tot een stoel gelukkig, 1.5 uur lopen op een dag is geen enkel probleem nog. Maar het wordt wel lastiger om het in één wandeling te doen. Waarom ik toch voor deze workout gekozen heb is omdat mijn knieën wel kwetsbaar zijn en ik oefeningen op de grond al heel lang echt niet meer comfortabel kan doen. En deze workout is gemaakt voor mensen die obees zijn, waardoor er met dit soort dingen rekening gehouden wordt. En ik ben nu eenmaal echt obees.Ik ga vanaf morgen MyFitnessPal weer bijhouden. Ik heb nog geen startgewicht want ik kom pas over een week weer op de boerderij en daar is de weegschaal, maar ik ga de weegschaal ook meenemen want dat tussentijds wegen heb ik blijkbaar eigenlijk wel nodig. En ondertussen ga ik alvast knallen. Ik heb 1500kcal ingesteld met 120g eiwit, 48g vet en 147g koolhydraten. De gedachte was in eerste instantie koolhydraatarm, maar dat heb ik na een mislukte poging losgelaten. Ik heb nu 147g koolhydraten aangegeven maar dat wil ik wel als maximum aanhouden. Uiteindelijk wil ik toch terug naar de 50g koolhydraten, maar dat zal in stappen gaan. De 120g eiwit blijf ik aanhouden en de 1500kcal verwacht ik ook.

http://www.myfitnesspal.com/profile/domorverbeuk

Ik wil mijn proces ook gaan vloggen en ik wil per dag het eten van die dag (of mogelijk 's avonds het eten van de volgende dag) op de foto gaan zetten, zodat het ook heel visueel is hoeveel ik eet. De 10 minuten workout wil ik elke dag doen, totdat ik het gevoel heb dat ik naar een niveau hoger kan of ik deze echt echt echt gezien heb. Ik heb er nog best wel wat groei in te maken voordat mijn tempo op het door mij gewenste niveau ligt, dus ik denk dat ik deze nog wel een tijdje aanhoud. En verder ontzettend veel wandelen met de honden, maar wel per stuk, want Noa, de grootste van de twee, die trekt langdurig wandelen niet. Mentaal raakt ze dan veel te overprikkeld. Maar goed, dan doen we het in stapjes. Ook prima.

Voor vandaag is dit het. Het is 0.01 en het was gisteravond nog later en vanmorgen ging de wekker toch om 7.30. Morgen gaat de wekker niet, maar heb ik zeker nog wel genoeg te doen.

Dus morgen weer een update, tot dan.

Geen opmerkingen: